Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Нямам звук..помощ :(
TechBG.com Форуми > IT, Компютри, мултимедия, ... > Хардуер: Процесори, Дъна, Видео карти, GSM и т.н.
missym
Здравейте!Един приятeл ми преинсталира Windowsa XP и всичко е ок,освен факта ,че сега нямам звук cry.gif .. и се опитах да го оправяот control panel ,но то естествено не стана и всичко е замразено. А като пускам Winampa ми се появява : Bad Direct Sound driver.Please install proper drivers or select another device in configuration. Error code:88780078! Явно ми липсват driver-и ,а теглих някакви,но не стана,явно не са за моя компютър и ако някой може да ми каже как да го оправя ще съм му много благодарна smile.gif ! A относно процесорите пише : Supports AMD Athlon/Athlon XP/Duron Processors. Честно казно не разбирам мн от компютри,но ако някой може да ми даде някакъв линк,за да си ги изтегля тея driveri ще бъде супер..
emos
Добре дошла! smile.gif

Ще бъда максимално кратък - намери си гаранционната карта на РС-то (или фактурата) и напиши тук какво пише срещу "Дънна платка", "Дъно" или "Motherboard" - поне това дай като инфо, ако не и всичко друго за компонентите в РС-то ти! smile.gif
Тогава вече ще може да ти се помогне с линк към драйверите и т.н....
missym
Хей на вс.. ами аз намерих гаранционната карта,но на нея не са написани мн подробно нещата затова ще ти напиша това дето го имам,щот аз не съм запозната ,а пък дано се ориентираш .. напрво ще ти изброя какво пише:

1. CPU AMD Thoroughbread 2,4 GHz (май това е дъното,ама айде да не се излагам,че biggrin.gif )

2. MB ESC K7VTA3D

3. RAM 256 DDR 400

4. HDD 60 GB Exelstor 7200

5. Video card 128 MB GeForce 4 MX 440

6. CD RW LG 52X32X52

7. FDD 1.44 MB

..а останалто са монитора,клавиатурата и мишката,тях сам ги сменяла..но май нямат значение

..Ами това пише на гаранционната карта,дано да е от полза..и да успеете да ми помогнете да реша проблема с тоя звук !
emos
Дъното ти е някое от многото ECS K7VTA3, но не и ECS K7VTA3D - просто тук, в сайта на производителя няма такъв модел.
Съответно има 6 ревизии на платката, с различни звукови контролери - за версия 1 няма информация, а за 5, 6, 7, и 8 са еднакви.
Затова цъкаш линковете по-долу, гледаш за Sound, цъкаш на Taiwan или USA и след смъкването на файла следваш инструкциите (файловете са в .zip формат, дори и да нямаш инсталиран zip архиватор, като чудесния, безплатен и български даже IzArc, то ХР си ги отваря, пускаш setup-a, обикновено се съгласяваш с някакво лицензионно съглашение, Next, Next, OK за reboot и това е! ):
K7VTA3 (V2.0A) drivers
K7VTA3 (V3.1) drivers
K7VTA3 (V5.0, V6.0, V7.0 и V8.0) drivers

Трябва да ме разбереш, че няма как да знам точно с какво дъно си!

Успех! smile.gif
nekrofila
За да не инсталираш драйвери по метода на пробата и грешката свали тази програмка:
http://www.lavalys.com/products/download.p...=UE&lang=en.
С нея може да видиш точния модел на дъното.
missym
НЯМА НУЖДА.. ДРЪПНАХ SOUND DRIVER ОТ ПЪРВИЯ ЛИНК.. И СЕГА ИМАМ ЗВУК МЕРСИИИИ МНООООООГОООООО АМА НАИСИНА МНООГО НА emos ppp.gif biggrin.gif
nekoi
Имам проблем със звука на компютара ми Като си включа Winap-a ми излиза следния ерор

Bad DirectSound driver. Please install proper drivers or select another decixe in configuration. Error code: 88780078

Знам че е от драйвера но немога данамеря такъф за мойта карта ! Тя е Realtek ALC650 @ Intel 82801DB ICH4 - AC'97 Audio Controller [B-0]
Ако някои ми намери соунд драйвер за нея нека ми го даде ! Благодаря предварително
The_cold_sun
Абе ти бива мързел ама . .. 4-тия линк на първата страница при сърч в Google ти "вика" това
Аре следващия път се постарай повече.Дано съм бил полезен.
Успех.
tristania
Може ли и аз да попитам..снощи без да искам изтрих драйверите и сега без звук,незнам какво да тегля dunno.gif
Дъното ми е : ASRock P4i65PE noexpression.gif
nekrofila
Заповядай:
http://www.asrock.com/mb/download.asp?Mode...i65PE&s=478
tristania
Тръгна w00t.gif
Много ти благодаря yes.gif
bussdee
ще кажи ли някои и на мен от каде и кое трявда да истегля видео картата ми е N2U400-A
Melody`
Понеже явно тук разбирате доста бих искал да задам един въпрос и аз. Ами преди 2 дена си преинсталнах уиндоуса. Обаче нещо ми забавя...или по-точно ми забавч звука. И не само от Уинампа ами и на игри и филми, абе не е от него. Намерих си драйвери Realtek AC97 Audio. Не знам обаче дали са правилните и дали това може да е проблем да ми забавч звука. Дъното ми е Epox EP-5P945-3 (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, LAN) А аудио адаптера е Audio Adapter Realtek ALC655 @ Intel 82801GB ICH7 - AC'97 Audio Controller [A-1] . Много ще ме зарадвате ако ми кажете какво да правя, че от 2 дена ми е така...плсс помощ.
naskop
Melody, това трябва да ти свърши работа -> http://www.epox.ru/downloads.php?file=/dat...97_3.88_All.zip
Melody`
Благодаря много, но за съжаление това не ми помогна...не разбирам къде е проблема. Инсталвам Setup файла после му давам рестарт на компа и пускам някои звук-той пак ми забавя и се чува зле. Би трябвало проблема да е някъде в настройките или ми липсва някакъв софтуер незнам, но не е от буфера, защото при слушалките отново пращи малко и е забавен. Дори в Google не намерих подобен проблем ;(...
alexsak
Ако някой може и на мен да помогне, че си блъскам главата от 3 дена и нямам звук все още. Ето данни

Computer
Operating System Microsoft Windows XP Professional
OS Service Pack Service Pack 2
DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
Computer Name HOME
User Name Alex

Motherboard
CPU Type Unknown, 2200 MHz (6 x 367)
Motherboard Name Unknown
Motherboard Chipset Intel Lakeport-G i945G
System Memory 2048 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM)
BIOS Type Award (07/28/07)
Communication Port Communications Port (COM1)
Communication Port Printer Port (LPT1)

Display
Video Adapter ATI Radeon HD 3600 Series (512 MB)
Video Adapter ATI Radeon HD 3600 Series (512 MB)
Monitor Plug and Play Monitor [NoDB] (7CLMQS023524)

Multimedia
Audio Adapter Intel 82801GB ICH7 - AC'97 Audio Controller [A-1]

Storage
IDE Controller Intel® 82801G (ICH7 Family) Ultra ATA Storage Controllers - 27DF
IDE Controller Intel® 82801GB/GR/GH (ICH7 Family) Serial ATA Storage Controller - 27C0
SCSI/RAID Controller A9JSN0NW IDE Controller
Disk Drive Hitachi HDP725032GLA360 (298 GB, IDE)
Disk Drive Generic USB SD Reader USB Device
Disk Drive Generic USB MS Reader USB Device
Disk Drive Generic USB xD/SM Reader USB Device
Disk Drive Generic USB CF Reader USB Device
Optical Drive ATAPI DVD A DH20A4P
Optical Drive EI5132X IIB431L SCSI CdRom Device
SMART Hard Disks Status OK

Partitions
C: (NTFS) 60000 MB (20619 MB free)

Input
Keyboard Standard 101/102-Key or Microsoft Natural PS/2 Keyboard
Mouse PS/2 Compatible Mouse

Network
Network Adapter Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC (87.252.167.67)

Peripherals
Printer Adobe PDF
USB1 Controller Intel 82801GB ICH7 - USB Universal Host Controller [A-1]
USB2 Controller Intel 82801GB ICH7 - Enhanced USB2 Controller [A-1]
USB Device CANYON CN-WCAM21 PC-Camera
USB Device USB Mass Storage Device

Моля ви помогнете.
br0ws3
QUOTE (missym @ Dec 30 2007, 05:08 AM) *
Здравейте!Един приятeл ми преинсталира Windowsa XP и всичко е ок,освен факта ,че сега нямам звук cry.gif .. и се опитах да го оправяот control panel ,но то естествено не стана и всичко е замразено. А като пускам Winampa ми се появява : Bad Direct Sound driver.Please install proper drivers or select another device in configuration. Error code:88780078! Явно ми липсват driver-и ,а теглих някакви,но не стана,явно не са за моя компютър и ако някой може да ми каже как да го оправя ще съм му много благодарна smile.gif ! A относно процесорите пише : Supports AMD Athlon/Athlon XP/Duron Processors. Честно казно не разбирам мн от компютри,но ако някой може да ми даде някакъв линк,за да си ги изтегля тея driveri ще бъде супер..

Здравейте.. От както си преинсталирах Windowsa нямам звук ако можете да ми помогнете.. на данната ми платка пише Intel 82801EB ICH5 - AC'97 Audio Controller [A-2/A-3] PCI . Ако може да ми даде някъкав линк да драпна драйвари.Мерси предварително.
savaot
QUOTE (br0ws3 @ Aug 30 2009, 00:28 AM) *
QUOTE (missym @ Dec 30 2007, 05:08 AM) *

Здравейте.. От както си преинсталирах Windowsa нямам звук ако можете да ми помогнете.. на данната ми платка пише Intel 82801EB ICH5 - AC'97 Audio Controller [A-2/A-3] PCI . Ако може да ми даде някъкав линк да драпна драйвари.Мерси предварително.

Брато,всички тия дето те лъготят да търсиш дъно,и не знам какво си още на компютъра нищо не разбират,но се правят на важни.А всичко е толкова просто.Отиваш в торент тракера Master TB в раздела софтуер,ровиш докато намериш програмата Uniblue Driver Scanner 2009 v2.0.0.49 + Serial,а може и с търсачката на трекера,сваляш я,инсталираш я,като я пуснеш,долу в ляво пише регистрация,цъкаш и пишеш сер.номер и си готов.После цъкаш на Audio and Media controler,или нещо такова,вече забравих,но ще се сетиш за какво става въпрос,цъкаш на Download,програмата ти тегли нужните ти драйвери,инсталира ги където трябва,и си готов.После в контрол панел цъкаш на говорителчето,цъкаш на бутона да ти постави иконката в лентата долу и си готов със звук.Запази си я тази програма,на диск,че винаги когато преинсталираш Уиндоуса,винаги няма да имаш звук,и с нея си за 3 минути готов.Целувай ръка виртуално.
Сава балчев
savaot
[quote name='missym' date='Dec 30 2007, 17:38 PM' post='77246']
Здравейте!Един приятeл ми преинсталира Windowsa XP и всичко е ок,освен факта ,че сега нямам звук :( .. и се опитах да го оправяот control panel ,но то естествено не стана и всичко е замразено. А като пускам Winampa ми се появява : Bad Direct Sound driver.Please install proper drivers or select another device in configuration. Error code:88780078! Явно ми липсват driver-и ,а теглих някакви,но не стана,явно не са за моя компютър и ако някой може да ми каже как да го оправя ще съм му много благодарна :) ! A относно процесорите пише : Supports AMD Athlon/Athlon XP/Duron Processors. Честно казно не разбирам мн от компютри,но ако някой може да ми даде някакъв линк,за да си ги изтегля тея driveri ще бъде супер..
[/qu

Брато,бях обяснил как да си поставиш звук на компютъра,но тия тъпанари от форума са го изтрили,без да търсиш дъно,процесори и други тъпотии,има си програма за тая работа.Пиши ми на savaot@abv.bg и за 3 минути ще имаш звук
NO CARRIER
Може ли да попитам кои тъпанари какво са изтрили? unsure.gif
kris4an
Kolegi i az imam podoben problem - naskoro si preinstalirah kompa (dori BG phonetic nqmam oshte) , no nqmam zvuk - nito pri startirane na kompa nito kato pusna neshto prez winampa - i az imah toq error kato drugite no si instalirah driverite i sega go nqmam prosto nqmam zvuk !
venam
аз също нямам звук...като излезнах от нас намалих го от буфера докраи да не се чува и като се прибрах се чуваше само един шум и нищо повече...преинсталирах драйверите обаче не се оправи...пак така само шум и тва... hmm.gif unsure.gif
Alabalcho
Закачи към буфера / тонколоните нещо което знаеш че свири (iPod, MP3 Player, телефон, от сорта), и виж дали се чува - така ще знаеш къде ти е проблема.
naskop
Здравейте и аз нямам звук звуковата ми карта е Realtek ALC888/120
Дънна платка MSI K9NGM4 V2 (MS-7506) nqkoi ako mi prati link za driverite 6te sum mu mn blagodaren smile.gif blagodarq predvaritelno.

http://download1.msi.com/files/downloads/d...k_hd_all_mb.zip
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.