Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Windows 98
TechBG.com Форуми > IT, Компютри, мултимедия, ... > Софтуер: SETI, операционни системи, интересни програмки...
dakata_72
Здравейте! Някой може ли да ми каже каква е цената за закупуване на Windows 98? Има ли вероятност някога MS да я пуснат за безплатно ползване?
Просто искам освен Ubuntu, да си имам и Windows (необходим ми е за някои програми) но да е легален! Има ли изобщо безплатен Windows? От по-старичките разбира се!
P.S.: Наскоро четох в някакъв сайт, че учителите имали право на безплатен Windows XP!!! Ставаше въпрос за някакво споразумение между Министерството на образованието и MS, но май първите нещо си кротували!
Julian
Има winXp за министерството на образованието, даже не е само win, а и офис XP пакет на английски и БГ като серийния номер е еднакъв или за различни компютри и не се слагат лепенки. Гаднто е, че е без интегриран СП. За да ползвай такъв виндовс трябва да работиш в даскало или държавен университе. Ти и да си вземеш такъв вин няма да е легално позването му. Иначе ще можеш да си го ъпдейтваш без проблеми.
Най добре пусне един маил до министерството да ти кажат как стоят нещата.
ISO
Надали скоро ще пуснат безплатен windows smile.gif ако толкова ти трябват програми за windows сложи си WINE.
Alabalcho
QUOTE(dakata_72 @ Jun 22 2006, 14:13 PM)
... да си имам и Windows (необходим ми е за някои програми) но да е легален! Има ли изобщо безплатен Windows?

Даже и ДОС 3.30 на Microsoft го няма за без пари и легално, не мисля че в обозримо бъдеще и някоя версия Прозорец ще излезе за без пари.

Ако ти трябва легален: Мисля, че не може да го купиш вече (официално), освен ако някой дилър няма изостанала бройка. Ако си купиш "box" WinXP (за $300), мисля че можеш да направиш легално downgrade до Win98.

Иначе - Намери си от някой боклучарник марков компютър с лепенка на него, и се усуквай около кутията му.
dakata_72
Май ще си остана само с Ubuntu, като може някой ден да мина на Debian!
Е, Windows-a си ми харесва, все пак доста от свестните игри и комерсиални програми се правят за него! Пък и доста лесно се работи с него!!!
ISO
QUOTE(dakata_72 @ Jun 23 2006, 07:45 AM)
Е, Windows-a си ми харесва, все пак доста от свестните игри и комерсиални програми се правят за него! Пък и доста лесно се работи с него!!!
*

Е нали ти казах че си имаш WINE ако незнаеш това е windows emulator ако го компилираш правилно може да се каже че всичко върви.
Порови се из sourceforge.net има си и директх и всичко друго.
Иначе мога да ти намеря 98 за 50$.
dakata_72
QUOTE(ISO @ Jun 23 2006, 08:35 AM)
QUOTE(dakata_72 @ Jun 23 2006, 07:45 AM)
*

Е нали ти казах че си имаш WINE ако незнаеш това е windows emulator ако го компилираш правилно може да се каже че всичко върви.
Порови се из sourceforge.net има си и директх и всичко друго.
Иначе мога да ти намеря 98 за 50$.
*

Разбира се, че съм пробвал и Sedega и Crossover office, но с тях се пускат само ограничен брой игри и програми а при това са и комерсиални продукти!
Колкото до компилирането, все още не съм стигнал до там. Иначе с Убунту си гледам нормално филми като дори си настроих TV-OUT-а, а и единствено при него си настроих лесно pptp-то
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.