Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Липсващо start menu на XP
TechBG.com Форуми > IT, Компютри, мултимедия, ... > Софтуер: SETI, операционни системи, интересни програмки...
Zeta Fan
Та значи вчера сутринта сядам пред pc-то и не щеш ли, нямам start menu и не мога да аксесвам десктопа. Всичко друго си бачка, но това не... dunno.gif
Брат ми последен го ползва предишния ден и ми каза, че е пуснал азуреуса и всичко си е работело. Има ли команда, която да се зададе от new task, за да ми се появи start меню-то? blush.gif
Благодаря предварително!
kicko
Какво значи "всичко друго си бачка" при условие че нямаш Start menu и десктоп ? Стартираш Notepad от new task и работи ? А explorer.exe стартира ли се от new task ?
Zeta Fan
QUOTE(kicko @ Aug 27 2005, 11:54 AM)
Какво значи "всичко друго си бачка" при условие че нямаш Start menu и десктоп ? Стартираш Notepad от new task и работи ? А explorer.exe стартира ли се от new task ?
*

Да бе. С new task си отварям всичко.
kicko
случвало ми се е на win9x и като пусна explorer.exe през new task се появява и десктоп-а и старт-менюто
Zeta Fan
Е да, ама не. Не става.
Zeta Fan
И сига кво?
Шъ требе да преинсталирам ли? thumbdown.gif
nekrofila
yes.gif
NO CARRIER
Ако не ти е проблем, изтрий си профила и си го създай наново.
По-точно - от контрол панела, User Accounts създай нов потребител. Излез от текущата сесия с Log-off и виж дали като влезеш с другия потребител всичко е наред или не е. Ако пак нямаш старт меню - виж мнението по-горе. beer.gif
milev
Влез през SAFE MODE и дай System Restore.
Ако има предварително на правен контролен сейв.
За да влезеш в сейф мод рестартираш писито и задържаш F8.Ще ти излезе едно меню и по нататък е лесно.Като почне да зарежда уиндоуса ще ти излезе дели да си избереш да влезеш като админ или с твоя провил, по подразбиране ще влезеш с твоя профил,защото предполагам че като си инсталирал уиндоуса ,и си си правил акуанта притежаваш правата на админа.
От там start menu/All programs/Accessories /SystemTools/System Restore.exe
Или резервен вариант ако пак нямаш старт меню:
C:\WINDOWS\system32\Restore\rstrui.exe
Влез през NEW TASK на таск мениджера,или некоя папка.
Трети вариант да си ъпдеитнеш уиндоуса.
И на последно място преинсталация.
Дано имаш каъсмет с първите 2-ва.
Успех cool.gif
son_of_Odin
Аз малко късно се обаждам. Сигурно вече си преинсталирал, но следващия път първо провери тук. Спасявало ме е многократно.

За твоя случай предполагам, че ред 128 и 195 могат да оправят нещата.
emos
QUOTE(son_of_Odin @ Aug 29 2005, 08:54 AM)
... провери тук.
*
Този линк е велик! bow.gif
Благодарско! smile.gif beer.gif
PROM
Случайно да имаш един процес, започваше нещо с "a" беше около 7 букви и накрая имаше "2" ?
Zeta Fan
Онзи ден го погребах. wink.gif
Сига шъ видим как шъ съ прйедстави новият... box.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.