Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Bootable CD
TechBG.com Форуми > IT, Компютри, мултимедия, ... > Софтуер: SETI, операционни системи, интересни програмки...
inter
Здравейте!Някой може ли да каже дали може да се направи бутващ диск ако имаш съдържанието?
emos
QUOTE(inter @ Aug 21 2005, 18:16 PM)
... ако имаш съдържанието?
*
Не уточняваш за какво съдържание става въпрос, затова ще отговоря общо: Повечето програми за изпичане на дискове предлагат опцията за изпичане на Bootable disk - избира се като нов проект или като опции на проекта. И би трябвало да попита за типа на емулацията, избери флопи, защото след това ще те попита и за бутабъл дискета.
След това добавяш въпросното съдържание и изпичаш диска. Ако всичко е ОК, след рестарт на РС-то (и зададена опция за зареждане от CDROM), ще се зареди ОС, каквато е имало в/у дискетата. И тя ще се появи като устройство А:, а флопито ще стане В:
Това засега, ако има нещо неясно, питай!
Успех! smile.gif beer.gif
inter
Имам един Уин98 и искам да го направя бутващ.Имам Неро,но нещо не знам как да стане blush.gif
TheAlmighty
стъпка по стъпка не помня как става, но по принцип когато аз правя нещо подобно използвам буутваща дискетка и карам nero-то или easy-то да чете от нея буут файловете/секторите и да ги сложи на диска.
после добавям файловете и фактически имам диск с моите файлове + буут дискета.
Ако ти трябва нещо по специално преди да заредиш дискетата в неро-то, редактирай аutoexec.bat като сложиш инструкции към разни ехе-та.

Общо взето това е всичко, ако не стане от първия път опитай пак и пиши да кажеш как е минало.

Успех !

П.С. използвай презаписващ диск първите пъти wink.gif
NO CARRIER
http://bootcd.narod.ru/
Uff_
Ето и една програмка с която можеш да правиш и графично меню на boot-cd: eazyboot

Въпреки името, не е лесно ползваема за начинаещи. Но е идеална за правене на сервизни мулти-boot дискове.

За флопи boot-images на Win98 погледни тук.

До колкото разбрах искаш да си направиш bootable инсталационен диск на Уиндоус98; за целта ще трябва да редактираш autoexec.bat на някоя W98 буут-дискета (или имиджов файл) и да добавиш в дъното линк към setup.exe
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.