didi
Jul 28 2005, 12:00 PM
WIN XP +SP2
Мога ли по някакъв начин да запазвам ъпдейтите за ВИН-а и да ги инсталирам допълнително, а не при преинсталация на "чисто" отново да свалям всичко?
Marvin
Jul 28 2005, 12:49 PM
Ами, има си готови такива пакети WIN XP+SP2, на които трябва да се ъпдейтнат само пост SP2 кръпките. Можеш и ти да си го направиш, ама е по-трудно. SP2 също се разпространява отделно (и безплатно!) и може да се инсталира върху готов WIN, без да се сваля всеки път!
didi
Jul 28 2005, 13:40 PM
QUOTE(Marvin @ Jul 28 2005, 12:49 PM)
Ами, има си готови такива пакети WIN XP+SP2, ...
Може би не съм уточнил проблема си - имам СП2 като кръпка, интегрирал съм го и в инсталационно СД. Трябват ми ъпдейтите, които Майкрософт пуща периодично (не че и без тях не става) "security update.... " и от сорта.
nekrofila
Jul 28 2005, 14:07 PM
didi
Jul 28 2005, 15:42 PM
@ nekrofila
Това ми трябваше. Не знам защо, но търсачката не изрови нищо.
Между другото, ако някой го интересува, при стартиране на windows update М$ вече проверява дали Вин-а е лицензиран и като изреве, че не е, дава възможност за сваляне само на критичните ъпдейти, а допълнителните .....Вчера се поразрових и открих нещо при "братушките" - от IE->Tools->Opotions->Programs->Manage Add-ons се изключва Windows genuine advantage. Номера минава, поне засега
Alabalcho
Jul 29 2005, 04:10 AM
Варианта със SUS (Software Update Services) все още си остава. Като знам, че масата народ работи с Windows Server 2003, не е проблем некогово инсталиране и обновяване (естествено, ако интернета не е на водомер). Оттам нататък клиентите се обновяват по "програма".
За един компютър наистина е "overkill", но за два-три си струва, особено ако човек поддържа стадо компютри наоколо.
Marvin
Jul 29 2005, 06:32 AM
Я, виж ти за кво идело реч! Еми, не схванах от първия път!
Иначе Уина се проверява за лиценз от М$ само ако стартираш windows update "нарочно". Ако го оставиш на автоматичен режим си ъпдейтво всичко без проблеми!
nekrofila
Jul 29 2005, 08:10 AM
Ауууу верно вече иска валиден номер.
Обаче аз нещо не мога да се добера и до критичните кръпки. Вика че съм грешник и има само едно 'continue' дето ме хвърля на страничка с обяснения, че съм жертва на софтуерно пиратство.
didi
Jul 29 2005, 08:45 AM
QUOTE(Marvin @ Jul 29 2005, 06:32 AM)
... Уина се проверява за лиценз от М$ само ако стартираш windows update "нарочно". Ако го оставиш на автоматичен режим си ъпдейтво всичко без проблеми!
На автоматичен режим си ъпдейтва само критичните кръпки, а допълнителните (софт и хардуер)

Ако на някой му се четата дискусии по темата -
тук
FatherG
Jul 29 2005, 09:58 AM
ЧЕТОХТЕ ЛИ ТОВА?
hwsspacerGenuine Advantage хакнат за по-малко от 24 часа

Новият инструмент на Microsoft против нелегални копия на операционна им система беше хакнат за по-малко от 24 часа. Достъпът до Windows Update е отново свободен, стига човек да знае какво да направи

Обяснения за тези, които се интересуват - ето тук:
http://www.extended64.com/blogs/rafael/arc...07/27/1026.aspxОстава да изчакаме и да видим какъв ще е ответният удар на MS.
Информация: NeoWin
NO CARRIER
Jul 29 2005, 10:10 AM
Не бе, не ставай смешен!

Аз още оная вечер го разбрах за спирането на адд-она, но мен ако питаш, М$ са го позволили това. Вчера видях и прост javascript, забраняващ проверката, а и давам гаранция, че ще се появят още една камара неща.
emilgo
Jul 31 2005, 17:14 PM
didi
Aug 1 2005, 07:55 AM
QUOTE(emilgo @ Jul 31 2005, 17:14 PM)
Улесни ми живота
kamen
Aug 5 2005, 12:02 PM
Здравейте на всички.
Може ли някой да ми даде програмката кей локър, служи за смяна на регистрационния номер на уиндоуса
Здравей, ето ти две програмки за смяна на регистрационния код на Win-а.
С
тази можеш да си провериш кой ти е кода в момента ,а с
тази правиш замяната с нов код. Ако не можеш да се справиш пиши....
kamen
Aug 5 2005, 20:30 PM
nekrofila
Jul 2 2006, 17:52 PM
Отдавана не бях ъпдейтвал тъпата боза и днес гледам пак се тръшка и не иска да ми дава кръпките.
Има ли някакво ново лечение?
NO CARRIER
Jul 2 2006, 21:46 PM
Start -> run ->
notepad %windir%\system32\drivers\etc\hosts
Най-долу слагаш
127.0.0.1 mpa.one.microsoft.com
(на мястото на натискаш табулатора.
Записваш и си супер легален.
http://programy.com.ua/ukr/download/2519/
dakata_72
Jul 3 2006, 09:52 AM
Досега съм ползвал единствено
Autopatcher-a , като съм инсталирал единствено критичните ъпдейти !
emilgo
Jul 3 2006, 20:07 PM
М$ пак се изхитриха и пуснаха нов валидейшън туул (WGA) (Windows Genuine Advantage Notification (KB905474) Date last published: 6/27/2006 Download size: 1000 KB ). Някои от вас забелязаха че вече не могат да ъпдейтват уиндолски ъпдейти и им излиза WGA notification в tray bar-a.
http://torrents.data.bg/details.php?id=40423&hit=11) Записва се с Nero (Recorder--> Burn Image)
2) Гласиш си в Bios-a да буутва от CD/DVD -то
3) Инсталационния процес е улеснен и в по-голямата част автоматизиран
4) След като го инсталираш, отиваш в папка TEMP на диска и инсталирваш, kb905474_v.1.5.540.0_[cracked].exe
5) Това е всичко, ще може спокойно да използваш Windows Update, а WGA notification няма да те тормози
nekrofila
Jul 3 2006, 21:54 PM
Хм имах малко трудности но все пак се оправих и вече съм в джаза.

Първо файлчето
hosts при мен беше с атрибут "Read-only".
Но понеже не тръгнаха нещата почнах да ровя в руския линк, инсталирах това чудо
WGAFixer обаче без ефект.
После се сетих, че преди за да ми тръгне ъпдейта барах в IE-то и по-специално Tools->Manage Add-ons->Windows Genuine Advantage. Беше ми изключено и като го пуснах всичко заспа (набързо си вкарах 23Mb чисто нови бъгове

).
NO CARRIER
Jul 3 2006, 22:09 PM
Айде, честито!
При мен само с редактирането на hosts се оправи.
BrowseMan
Jul 4 2006, 09:10 AM
Малко встрани от темата:
Интересното е защо при мен на 2к3-то нямам такова животну WGA. Чуствам се дискриминиран. И ъпдейтите си се точат без проблеми.

Тея от МС сигурно си мислят, че ний потребителите на 2к3 си закопуваме 2к3

и хубаво си мислят.
kamen
Jul 4 2006, 13:52 PM
Аз само сложих
това и нямам никакви проблеми.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.