Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Проблем с Virtual Dub и XViD файл
TechBG.com Форуми > IT, Компютри, мултимедия, ... > Софтуер: SETI, операционни системи, интересни програмки...
Teo
Тъкмо вече си мислех че съм инсталирал точно необходимите ми кодеци и програми за DivX филми, защото най-накрая около 30-те филма които имам на харда взеха да вървяат всичките безпроблемно, но тогава се оказа че нещо не е наред.
Опитах да отворя във Virtual Dub един файл XViD и ми изписа горепосоченото:
error decompressin video frame 0
преди това пискаше че не намира audio decompressor, но след като сложих това: - AC3ACM v0.8 by fccHandler - този проблем отпадна
Иначе филма се отваря с медия плеър 6.4 (Win98) и си върви. В TMPGEncoder също се отваря и даже го правих на VCD.
Но не мога да разбера защо VirtualDub се сърди. Ако няяякой е имал подобен проблем, моляя да сподели какво е предприел за решаването му
NO CARRIER
Имаш ли чист XviD кодек качен? Щото при мен divx ми свиреше xvid филмите, ffdshow тоже, но когато пуснах virtualdub и на мен нещо подобно ми изрева. Качих някаква версия на xvid кодек и нещата се оправиха.
m_sharky
Гледай са аз ти предлагам направо да фанеш да си качиш най-новата версия на [B]ACE Mega CoDeCs Pack (144MB), който ти съдържа вграден BSPlayer, Media Player Classic и сумати други допълнения и филтри, които варвят на всекакви плейари. Само дето не мога да ти кажа точен сайт щото аз си ги имам на диск ама ако искаш можеш да провериш на Google с нещо като ACE Mega CoDeCs Pack па може да излезе нещо.
NO CARRIER
m_sharky, не се излагай. Заради един кодек, мегабайт и половина инсталационен (не съм сигурен дали е и толкова), да качиш близо 150 мб лайна, си е чиста проба варварщина. После да не можеш да си изчистиш машината 100 години. Айде, мерси. Ако разровиш из форума, ще видиш, че всички тези mega, super, advanced packs са избора на тези, които не разбират. Де факто 99% от филмите вече можеш да гледаш само с DivX или XviD. Субтитрите излизат или с VobSUB или с DivXG400, въпрос на вкус и личен избор. Ще трябва и един AC3 ко beer.gif дек за звука и това е. Останалото са бози, бози и пак бози.
Ако качиш по-нова версия на ffdshow, то си влачи всичко в него, ако не кодираш филми, друго не ти е нужно.
Teo
NO CARRIER - имам 5-6 версии на XVid, включително и най-новата 1.0.3.201...
с нея пробвах, с повечето от старите също - но ако знаеш коя точно версия при теб е помогнала кажи и аз да опитам с нея
А предложението на m_sharky поне засега не ме топли, не за друго но понеже интернета ми е на трафик и плащам 7 ст на мегабайт. Иначе можеше да пробвам, дори и да се скапе win-а ще го върна от готов файл за 3-4 мин
Явно трябва някакъв кодек - или може би да махна нещо - примерно ffdshow,
нямам точна идея..
NO CARRIER
Иди на видео декодер настройките на ffdshow, от там иди на кодеци - XviD, имаш няколко опции - libavcodec, xvid, disabled. Опитай да завъртиш някаква комбинация.
При мен с disabled и последваща преинсталация на xvid-кодека оправиха нещата.
Ще ти пратя в лично съобщение линк към моята версия.
Teo
след доста проби на различни кодеци и версии, готови пакети, и филтри нещата съвсем се омазаха..
сега съобщението за грешка е следното:

Virtual Dub error

Couldn`t locate decompressor for format XVID (unknown)
VirtualDub requires a Video for Windows (VFW) compaatible codec to decompress video.
DirectShow codecs,such as those used by Windows Media Player, are not suitable

взех вече доста да се съмнявам че нещата ще се оправят
NO CARRIER
Точно това даваше и при мен, та се наложи да правя гореспоменатата процедура.
Бе направо деинсталирай ВСИЧКИ кодеци де имаш качени. После качи САМО XviD и пробвай пак?
Teo
Проблема се реши!! biggrin.gif - благодарение на една фантастична версия на кодека
XViD, изпратена ми от NO CARRIER - 1.1.0-Beta-16012005
Преди това махнах всички кодеци и пакети, сложих тази версия XVid, след това ffdshow (за субтитри и визуални настройки) и от NIMO codec всичко което се отнасяше само до аудио
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.