Help - Search - Members - Calendar
Full Version: MultiOS Booteble CD
TechBG.com Форуми > IT, Компютри, мултимедия, ... > Софтуер: SETI, операционни системи, интересни програмки...
nikolin
Реших да си окастря малко ХР-то ( nLite ) . Преди за проба съм правил такова нещо и се оказва , че може инсталационния диск да се сведе до 187 МВ . Обаче искам на останалото място да сложа 1-2 ( или повечко ) малки Линукс дистрибуции . Така че на един инсталационен диск да имам няколко ОС , и да мога да си избирам според случая коя да инсталиран . Дали е възможно ?
emos
QUOTE(nikolin @ Apr 8 2005, 16:04 PM)
Така че на един инсталационен диск да имам няколко ОС , и да мога да си избирам според случая коя да инсталиран . Дали е възможно ?
М$ имат такъв MultiOS (6 на брой, мисля, че бяха) bootable disk, ама само за техни ОС...
nikolin
Явно става , обаче дали няколко коренно различни ОС могат да се направят така .
Alabalcho
http://www.ultimatebootcd.com/
Не знам как го правят (по-скоро, не съм се ровил), но зареждат няколко ДОСа, няколко Линукс-а и тем подобни.
Gogo333
Да ти кажа незнам колко ще ти влезне във употреба това, но на майкрософт диска на сървър 2003 има май някаде 6 инсталации, та по въпроса четох някаде нещо, че това била някаква компресия която позволява до 2 гигабайта или малко повече беше на диск от 700 мегабайта, та във момента на копиране ти го разархивира а как се прави немога да си спомня нищо щото такав мързел мее налегнал че честно казано незнам още как дишам biggrin.gif
nikolin
Тя компресията май е "прозрачна" . Поне така пишеше на първия Кнопикс който пробвах - на диск от 700 МВ чрез прозрачна компресия е сложена дата от 1700 МВ . Мисля че се използва от всички "живи" дистрибуции на Линукс .
oddi
Имам няколко такива диска, според мен ако се ползва за "джамовете" просто им се повтарят някой библиотеки и затова са толкова гъсталак на едно ЦД, правил съм си и опити: МУлти боот ЦД в БИН формат конверт от БИН то ИСО - и стана 3,5 ГБ smile.gif))))
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.