QUOTE(Hybrid-X @ Oct 13 2002, 02:04 PM)
Що гледате само тестовете на 3ДМарк-а

? Ми нормално е картите на nVidia да се държат по-добре на него, щото драйверите им са оптимизирани за този тест! Колкото до производителността, ами не само в Tom's Hardware Радеон 9000 Про бие GeForce 3Ti 200... Скоро и аз ще ъпгрейдвам и никой не може да ме убеди, че "Чайник" GeForce 3Ti 200 е по-добър от Gigabyte Radeon 9000 Pro. В плюс за Радеона е, и че поддържа DX 8.1, а паметта е с 3.3ns (поне така пише на сайта на Gigabyte). А и при положение, че ядрото се клоква до 300-310МHz, а паметта - 600-620... твърдо те съветвам да грабваш Радеона, но Про версията

!
Ами мой човек , ако искаш след като взема някой Geforce 3Ti200 , да направим едно сравненийце , а става ли ? Само , че не ми се вярва , че този радеон ще може даже да се приближи до добре клокнато GF3Ti200 . А както ти казвам е тъпо да не си клокнеш GF3-tо . Просто е направено да работи на по-високи честоти . Тези сравнения които го гледате са с доста по-ниски честоти от тези които могат да се стигнат с такава карта . С този радеон ще стигнеш към 310_310 максимум от 275_275 и сметни колко % е увеличението . При GF3 ще стигнеш минимум 220_260(за Chaintech 64MB) от 175_200 , които са щатните честоти , сега сметни пак % увеличение . Да не говорим , че е твърде вероятно да минеш 240Мхз на чипа (някои Ti200 минават и 250Мхз) , което дава още производителност (при GF3 1Мхз на чипа дава толкова производителност , колкото 2 Мхз на паметта) .Паметта , ако и се сложат радиатори има потенциал и за над 550Мхз . Докати радеон-а имам чувството , че го спъва нещо друго (типично за радеоните) - дали е контролера на паметта или платките незнам , ама дали ще си вземаш Pro версия със 3.3нс памет или с 3.6нс памет ще стигнеш все около 310Мхз , въпреки , че 3.3нс памет би трябвало да стига повече щом е направена да работи щатно на 303Мхз . И на всичкото отгоре картата на Chaintech е с 10$ по-евтина от радеон-а на GB . Да не говорим , че драйверите му са доста по-добри и безпроблемни . Пък това , че има чийтнати драйвери за радеон-ите специално за 3D Mark 2001 , май не си го чувал .