Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Каква video карта?
TechBG.com Форуми > IT, Компютри, мултимедия, ... > Хардуер: Процесори, Дъна, Видео карти, GSM и т.н.
nekrofila
Pichove mislq da si kupuvam novo video ama ne znam kakvo tochno, taka che daite nqkav savet. Okolo 70-80$ da e nai mnogo.
Staigata mi e:
Celeron 800Mhz
Abit BE6-II i440BX
256 RAM
Кирил
Здрасти smile.gif

Чудесно е, че си оставил параметрите на системата, която имаш!

Според мен имаш три възможности:

1. GeForce4 MX 440
2. RADEON 7500
3. RADEON 9000

Аз лично смятам, че най-добрия вариант е да закупиш RADEON 9000. В most.bg цената му е 82.5 долара (64mb версия).
nekrofila
Аз мислех да си зимам GF4 MX 440 на Chaintec за 70 кинта ама нешто чух че са боклуци.
neznaiko
И правилно си чул.Та вариантите са няколко:

RADEON 7500,9000
Ge Force 3Ti 200-малко е по-скъпа-около 100$
Petrov
Ако ще ползваш ТВ изхода задължително си вземи ATI
Alexi
Radeon 9000 e 4udesna karta ,edin priqtel si vze takava na Gigabyte...nqma da sajalqvash !
nekrofila
А това че AGP-то е 2x ще окаже ли голямо негативно влияние.
javor
Da se govori che CF4 MX440 na chainatech sa bokluci spored men ne e pravilno,te sa otlichni videokarti,no triabva da se priznae che za momenta nai dobra videokarta v tozi diapazon e Ati 9000. wink.gif
Кирил
QUOTE(nekrofila @ Sep 30 2002, 01:44 PM)
А това че AGP-то е 2x ще окаже ли голямо негативно влияние.

Твърдо не wink.gif Не се притеснявай от липсата на AGP 4x поддръжка, колкото с нея - толкова и без нея. Разликата е между 2 и 4 кадъра в секунда, което е НИЩО.
nekrofila
Dreamer 10x za savetite.
Ama iskam da te pitam oshte neshto, dokolkoto razbiram mashinata ti e Celeron 600 kato si q pusnal a 1008. Ne mi q qsno kak taka si upql da go napravish tva - nali na tiq procesori mnojitelite sa im zaklucheni a kato gledam ti si go uvelichil na 9. Kak stava toq nomer?
Кирил
QUOTE(nekrofila @ Sep 30 2002, 10:46 PM)
Dreamer 10x za savetite.
Ama iskam da te pitam oshte neshto, dokolkoto razbiram mashinata ti e Celeron 600 kato si q pusnal a 1008. Ne mi q qsno kak taka si upql da go napravish tva - nali na tiq procesori mnojitelite sa im zaklucheni a kato gledam ti si go uvelichil na 9. Kak stava toq nomer?

Стандартния множител на Celeron 600MHz е 9. Шината му е 66MHz, а 66x9=600 MHz (594). Вдигнах шината на 112MHz, след което стана 112x9=1008MHz.
nekrofila
Da be vqrno che e taka ama koito nemoje da smqta kato men... zzz.gif
nekrofila
A ima li smisal da dam 20$ poveche za Radeon9000Pro ili i Radeon9000 si e dobre?
I ima li golqmo znachenie dali e s 64 ili 128MB RAM?
Pavlin
QUOTE(nekrofila @ Oct 8 2002, 07:54 PM)
A ima li smisal da dam 20$ poveche za Radeon9000Pro ili i Radeon9000 si e dobre?
I ima li golqmo znachenie dali e s 64 ili 128MB RAM?

За 20$ (даже за 10$) повече , вече влизаш в ценовия диапазон на GF3Ti200 ,колкото и да са на изчезване мисля , че има още на Chaintech и ако няма да ползваш TV-OUT-а мисля , че би бил по-добре , пък и малко по-евтин от GB Radeon 9000Pro .
nekrofila
QUOTE(Pavlin @ Oct 9 2002, 12:07 AM)
За 20$ (даже за 10$) повече , вече влизаш в ценовия диапазон на GF3Ti200 ,колкото и да са на изчезване мисля , че има още на Chaintech

E da ama na toq GF chestotata mu e samo 175Mhz - ne e li prekaleno malko.
YURI
Съвсем не ...... тоя GF е доста по добър от Radeona без значение дали е Про......между другото ще се затрудниш ако искаш да намериш такъв да не говориме пък ако искаш да е друга марка различна от Chaintech.....просто няма wink.gif
nekrofila
Да забелязах че никаде го няма независимо че го пишат по ценовите листи и те не знаят защо. Така че като гледам нямам друг избор освен да си зимам Радеона 8|
Pavlin
Въобще да не ти пука за честотата му . Почти всички GF3Ti200 се клокват много добре - поне 220 чип и към 500 памет => са доста близко до GF3Ti500 , е някои го надминават , ама аз ти казвам горе-долу минимума , иначе този Chaintech може и повече да изкара .
Arhimed
Четох 1 статия в която сравняваха точно GF4 MX440 и GF3 Ti200 и двете на Chaintech. 3-ката имаше определено по-добър резултат.
nekrofila
То за това че GF4MX е по скапано няма спор ама вапроса е дали е GF3Ti200 е по добро от Radeon9000Pro защото са кажи речи на една ценa.
Pavlin
QUOTE(nekrofila @ Oct 11 2002, 08:34 PM)
То за това че GF4MX е по скапано няма спор ама вапроса е дали е GF3Ti200 е по добро от Radeon9000Pro защото са кажи речи на една ценa.

Еми ще го кажа за сто-тен път , тестове в интернет бол ! Ама да ти е по-лесно ще кажа , че на честотите до които се клоква почти всяка GF3Ti200 , Radeo 9000 Pro изостава . Това е . Аз от доста време си търся някое хубаво GF3 ! Не ми се взима Radeon 9000Pro .
nekrofila
QUOTE(Pavlin @ Oct 12 2002, 12:57 AM)
Еми ще го кажа за сто-тен път , тестове в интернет бол ! Ама да ти е по-лесно ще кажа , че на честотите до които се клоква почти всяка GF3Ti200 , Radeo 9000 Pro изостава . Това е . Аз от доста време си търся някое хубаво GF3 ! Не ми се взима Radeon 9000Pro .

Тестовете които сам гледал от Tom's Hardware GF3Ti200 прави кам 6500 точки а Radeon9000Pro кам 7500. Иначе за честотите незнам защтото нямам вазможност да ги пробвам сам.
А то Radeon9000Pro и на мен не ми се взима щото нещо маи са им доста багави драиверите на Ati. Един приятел савсем скоро си взе Radeon7000 и сега на демото на Fifa2003 му прави страшни бъгове, а като си сложи новите драивери дори започна да забива.
Pavlin
QUOTE(nekrofila @ Oct 12 2002, 10:51 AM)
Тестовете които сам гледал от Tom's Hardware GF3Ti200 прави кам 6500 точки а Radeon9000Pro кам 7500. Иначе за честотите незнам защтото нямам вазможност да ги пробвам сам.
А то Radeon9000Pro и на мен не ми се взима щото нещо маи са им доста багави драиверите на Ati. Един приятел савсем скоро си взе Radeon7000 и сега на демото на Fifa2003 му прави страшни бъгове, а като си сложи новите драивери дори започна да забива.

Не ги гледай тези тестове . Най-добре пусни един search за резултати на madonion.com за GF3Ti200 и за Radeon 9000Pro , ако не ти се прави можеш да се довериш на мен - най-високия резултат с радеон-а е към 9500 бройки с P4 2800Mhz , а на GF3-то е 11500 с XP 1820Mhz . В игрите също има забележима разлика , да не говорим за драйверите .
nekrofila
QUOTE(Pavlin @ Oct 12 2002, 11:14 PM)
най-високия резултат с радеон-а е към 9500 бройки с P4 2800Mhz , а на GF3-то е 11500 с XP 1820Mhz . В игрите също има забележима разлика , да не говорим за драйверите .

Става дума за GF3 Ti200 нали ? А не за някои от по добрите модели.
Hybrid-X
Що гледате само тестовете на 3ДМарк-а huh.gif ? Ми нормално е картите на nVidia да се държат по-добре на него, щото драйверите им са оптимизирани за този тест! Колкото до производителността, ами не само в Tom's Hardware Радеон 9000 Про бие GeForce 3Ti 200... Скоро и аз ще ъпгрейдвам и никой не може да ме убеди, че "Чайник" GeForce 3Ti 200 е по-добър от Gigabyte Radeon 9000 Pro. В плюс за Радеона е, и че поддържа DX 8.1, а паметта е с 3.3ns (поне така пише на сайта на Gigabyte). А и при положение, че ядрото се клоква до 300-310МHz, а паметта - 600-620... твърдо те съветвам да грабваш Радеона, но Про версията wink.gif biggrin.gif !
Pavlin
QUOTE(Hybrid-X @ Oct 13 2002, 02:04 PM)
Що гледате само тестовете на 3ДМарк-а huh.gif ? Ми нормално е картите на nVidia да се държат по-добре на него, щото драйверите им са оптимизирани за този тест! Колкото до производителността, ами не само в Tom's Hardware Радеон 9000 Про бие GeForce 3Ti 200... Скоро и аз ще ъпгрейдвам и никой не може да ме убеди, че "Чайник" GeForce 3Ti 200 е по-добър от Gigabyte Radeon 9000 Pro. В плюс за Радеона е, и че поддържа DX 8.1, а паметта е с 3.3ns (поне така пише на сайта на Gigabyte). А и при положение, че ядрото се клоква до 300-310МHz, а паметта - 600-620... твърдо те съветвам да грабваш Радеона, но Про версията wink.gif biggrin.gif !

Ами мой човек , ако искаш след като взема някой Geforce 3Ti200 , да направим едно сравненийце , а става ли ? Само , че не ми се вярва , че този радеон ще може даже да се приближи до добре клокнато GF3Ti200 . А както ти казвам е тъпо да не си клокнеш GF3-tо . Просто е направено да работи на по-високи честоти . Тези сравнения които го гледате са с доста по-ниски честоти от тези които могат да се стигнат с такава карта . С този радеон ще стигнеш към 310_310 максимум от 275_275 и сметни колко % е увеличението . При GF3 ще стигнеш минимум 220_260(за Chaintech 64MB) от 175_200 , които са щатните честоти , сега сметни пак % увеличение . Да не говорим , че е твърде вероятно да минеш 240Мхз на чипа (някои Ti200 минават и 250Мхз) , което дава още производителност (при GF3 1Мхз на чипа дава толкова производителност , колкото 2 Мхз на паметта) .Паметта , ако и се сложат радиатори има потенциал и за над 550Мхз . Докати радеон-а имам чувството , че го спъва нещо друго (типично за радеоните) - дали е контролера на паметта или платките незнам , ама дали ще си вземаш Pro версия със 3.3нс памет или с 3.6нс памет ще стигнеш все около 310Мхз , въпреки , че 3.3нс памет би трябвало да стига повече щом е направена да работи щатно на 303Мхз . И на всичкото отгоре картата на Chaintech е с 10$ по-евтина от радеон-а на GB . Да не говорим , че драйверите му са доста по-добри и безпроблемни . Пък това , че има чийтнати драйвери за радеон-ите специално за 3D Mark 2001 , май не си го чувал .
Hybrid-X
Значи, Павлине, абсолютно съм съгласен с тебе, че GeForce 3 Ti 200 се клоква по-добре от Радеона. Съгласен съм и с цифрите, ама вероятно много добре знаеш, че без качествено охлаждане е АБСУРДНО да минеш 240MHz! А и добре знаеш к' во е качеството на голяма част от предлагания хардуер у нас... за жалост! А за "чийтнатите драйвери", признавам, наистина не съм чувал, 'щото сега почвам да се интересувам от ATi . wink.gif Иначе за сравнението м/у картите - О.К., ама 'айде да поддържаме връзка по ICQ-то, че да не оръщаме форума в чат. Ще се свържа с тебе като взема Радеон-а. blush.gif
P.S. Я виж резултатите в 3ДМарк-а според Гуру3Д wink.gif ...
http://www.guru3d.com/review/ati/radeon9000pro/
Pavlin
Аз съм пробвал ASUS GF3Ti200 - Deluxe - и се клоква до 260 чип (стандартно охлаждане) и към 560 памет (вече забравих колко беше , може би 570 ) . Е да това е супер карта , ама както казах един 230Мхз на чипа могат да се очакват от този Chaintech . А някой , ако може да ми каже дали слагат на Chaintech ДДС ?

Абе за да направим сравнение трябва и аз да взема карта .
BNN
QUOTE(Pavlin @ Oct 14 2002, 12:45 AM)
Аз съм пробвал ASUS GF3Ti200 - Deluxe - и се клоква до 260 чип (стандартно охлаждане) и към 560 памет (вече забравих колко беше , може би 570 ) . Е да това е супер карта , ама както казах един 230Мхз на чипа могат да се очакват от този Chaintech . А някой , ако може да ми каже дали слагат на Chaintech ДДС ?

Абе за да направим сравнение трябва и аз да взема карта .

за ASUS GF3 Ti 200 наистина е така и се клокват много. при другите карти с такъв чип не може да се очаква подобно нещо, но при покупката в момента на геймърска VC не е лошо да се помисли дали да не е с 128MB памет. Гледам в Аргус че имат такива чайници Ti 200. При някои сериозни игри изискващи доста памет за текстури тази карта би се оказала по-добра отклокто Radeon 9000 Pro с 64MB.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.