Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Гледане на DVD на компютър
TechBG.com Форуми > IT, Компютри, мултимедия, ... > Хардуер: Процесори, Дъна, Видео карти, GSM и т.н.
bastard
Здравейте. Имам следния проблем:

Записвам DVD на записвачка Philips (домашна, не за компютър). След това като го пусна на компютъра качеството е доста лошо. Имам видео изход на картата. Като вържа телевизора към комп-а на телевизора качеството е добре. На домашно DVD също си е добре. От някъде чух, че плеъра на комп-а четял dvd-to като някакъв слой и имало начин да се гледа на добро качество и на комп-а. Някой да има идея как става това? Предварително благодаря.
Cekins
Нормално е да е така smile.gif)) А и явно телевизора ти е малък. Пусни го на 42" да видиш за какво става въпрос smile.gif))
За да получиш добро качество трява да пишеш на Бест на записвачката (1 DVD = 1 час) иначе качеството съкс. А и освен това резолюцията на компа е в пъти по голяма от тази на ТВ и няма как да не видиш дефектите.
За съжаление ще трябва да се примириш. Другия ти вариант е да записваш първо на компютъра в некомпресирано AVI (един филм - мноооого гигабайти) и после да мачкаш в MPEG2 пак на компютъра (доста времеемко) и т.н.
Другото нещо което трябва да знаеш - ако записваш от Mini-DV през цифровия вход на Philips-а трябва кабела ти да е хубав и пак да пишеш на Бест.
Проблема на тези писачки е че мачкат в реално време и не могат да постигнат нужното качество дори и при много висок битрейт (Бест - 10 Мбита). Имам един познат с такава и той си пише филми от телевизията. На ТВ качество горе-долу стават за гледане. Това е положението.
bastard
Мерси за отговора. Иначе съм го записал на SP - т.е 2 часа на един диск. Значи казаваш няма удобен вариант. Иначе и на 21' телевизор става - пробвахме го на такъв. Кво да правиш - такъв е живота. Пак благодаря
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.