Help - Search - Members - Calendar
Full Version: TVout проблем със стар TV
TechBG.com Форуми > IT, Компютри, мултимедия, ... > Софтуер: SETI, операционни системи, интересни програмки...
OKL
до сега не съм имал проблем с ТВаут-а, но на един по-старичък Голдстар казва, че не съм свързал ТВ-то и не пуска. Предполагам, че става въпрос нещо за съгласуващото съпротивление, което картата иска да "чуе".

Пробвах идеите описани тук, но не помагат или не са приложими в случая.

Данни за постановката:
IBM лаптоп с WinXP-Pro SP1, АТi Mobility Radeon 7500
Кабел (home made) S-video to Composite на коаксиален кабел с 50 ома вълн. съпротивление.
20" Телевизор Goldstar на около 9-10 години

Някакви др. идеи?
Julian
От тези картинки които видях от линка който си дал, това не са преходници от с-видое към композитех, а от къде да вземеш композитния сигнал. Някои видеокарти има едновременно и двата изхода, композите и с-видео и затова пинчетата не са 4 а повече, а други имат само с-виде изход. Примерно моя лаптоп има само с-виде изход и тогава ти трябва преходник от с-виде към композитен. Най добре си го купи от магазина, няма да се набуташ много.
OKL
Сори, Julian, ама бързаш с отговора!
Може би аз не съм бил точен, но с така описания кабел нямам проблем, освен това този не е първият кабел който съм направил. Така че, проблема не е в кабела (в случая). А от линка който съм дал - дава някои идеи за отговор на въпроса "Мой Radeon с TV-Out не видит подключения к телевизору через композитный видеовыход (кнопка включения ТВ в настройках недоступна). Телевизор мультисистемный производства Funai. Что делать?" И тук (в отговора) картинки няма! smile.gif

Проблема ми се случи за първи път с тоя Голдстар който описвам. За мен причините са две - тоя Голдстар ползва нестандартно вх. съпротивление както е отговорено на посочения от мен линк, или пък причината е в това че ползвам коаксиален кабел не със 75 ома, а с 50 ома вълново съпторивление.
На стационарния си комп имам АTi 128 дърта карта, която пък е железна, там вкл. тв-аут-а без да съв вързал ТВ-то или забил кабела отзад на картата.

Пак ще се повторя - разнасям лаптопа на различни TV и с този кабел до сега не съм имал проблеми където съм го включвал, това ми е първия неуспех. Братушките съветват да се направи имитация (съпротивителен товар) който да имитира TV. Така че въпроса ми свежда до това - какво и как да си изработя. Явно с настройки по регистрите няма да го излъжа.

Благодаря на взелите участие по темата!
profruit
Аз съм го преживял това тъй като разполагам с Funai МК8.Не искаше да работи по AV вход.Отворих го и му запоих резистор със съпротивление 75 ома буквално на платката където е запоена и камбанката на видеовхода.Това упражнение го правих и с един малък видеосендер.Гледах филм от компа във всички стаи ефирно.Предполагам ,че и Голдстар -а се нуждае от това съпротивление.Детекващият ток е постоянотоков ,а на входа на Голдстара има разделитен електролитен кондензатор да речем 10uF , който не позволява протичането на такъв ток.Няма ток оттам и за Windows няма закачена периферия.
OKL
ОК, мерси!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.