Help - Search - Members - Calendar
Full Version: NTLDR is missing
TechBG.com Форуми > IT, Компютри, мултимедия, ... > Софтуер: SETI, операционни системи, интересни програмки...
NO CARRIER
Дойде клиент с такъв проблем. Малко търсене с гугъл и открих това:
NTLDR is missing, решение на проблема.
При мен свърши идеална работа.

Накратко:

Слагате инсталационния диск на WindowsXP, влизате в "To repair a Windows XP installation using the Recovery Console, press R"

FIXMBR C:
FIXBOOT C:
COPY 'CDDrive':\I386\NTLDR C:\
COPY 'CDDrive':\I386\NTDETECT.COM C:\
ATTRIB -H -R -S C:\boot.ini
DEL C:\boot.ini
BootCfg /Rebuild

Опциите: /fastdetect /NoExecute=OptIn

Reboot

Поствам го, за да е достъпно за всички и да не се мъчат с преинсталация, при условие, че може да се мине и по-леко.

beer.gif
nikolin
Точно това ми трябваше преди време . И аз имах същия проблем , ама просто го реших с преинсталация cry.gif .Огромное спасибо beer.gif Обикновенно став а когато се бъзикам с две ОС - Win и Linux на един хард .
NO CARRIER
Още една подобна ситуация, случила се преди доста време. Инфото е старо, повечето го знаят, предполагам, но нека има, за всеки случай. Отнася се за Windows 98, изтрити системни файлове от главната директория.

Хлапето на клиент не харесало споменатите файловете и ги изтрило всичките. Или поне тези, които могло. Разбира се, с изпразване на кошчето. smile.gif
Правим системна дискетка и зареждаме от нея.
Предварително създаваме един файл с име msdos.txt и следното съдържание:
[Paths]
WinDir=c:\Windows
WinBootDir=c:\Windows
HostWinBootDrv=C

[Options]
BootGUI=1
;
;Some programs on this system expect the Msdos.sys file to be at least
;1024 bytes in length; hence, the following lines create an Msdos.sys
;file that is greater than 1024 bytes in length. These lines are not
;needed for Windows to boot or run.
;xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxa
;xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxb
;xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxc
;xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxd
;xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxe
;xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxf
;xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxg
;xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxh
;xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxi
;xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxj
;xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxk
;xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxl
;xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxm
;xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxn
;xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxo
;xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxp
;xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxq
;xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxr
;xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxs

Изпълняваме sys c:
След като се прехвърли системата, копираме copy msdos.txt c:\msdos.sys иначе windows не тръгва. biggrin.gif
И това е. beer.gif

Обяснения на всички параметри, които могат да се съдържат в msdos.sys
emos
Супер си, NO CARRIER! beer.gif beer.gif
В една от темите за мулти ОС имаше подобен пост, но така и не успях да го открия! И твоят е тъкмо на място! bow.gif biggrin.gif
feb
На мен ми идваха 2 пъти с тоя проблем и им го реших с простото копиране на NTLDR от съседната работеща машина. Не писах МБР на ново. За мое учудване тръгна....
angel_n_p
Същия проблем имах съвсем наскоро. В google намерих ей тоиа сайт с 9 възможни причини и 9 решения:

http://www.computerhope.com/issues/ch000465.htm
headoff_mb
Накратко:

Слагате инсталационния диск на WindowsXP, влизате в "To repair a Windows XP installation using the Recovery Console, press R"

FIXMBR C:
FIXBOOT C:
BootCfg /Rebuild

Reboot

Този варянт сатва само ако буквата където е windowsa е C:, а при мен е на D: и Recovery Console неще да приеме команда D:\WINDOWS. Кофти cry.gif no.gif
Zygot
QUOTE(headoff_mb @ Jun 16 2005, 11:45 AM)
Този варянт сатва само ако буквата където е windowsa е C:, а при мен е на D: и Recovery Console неще да приеме команда D:\WINDOWS. Кофти  cry.gif  no.gif
*

Вчера ми се прецака компютъра след репеър ( вин-а беше на H ) даде ми NTLDR is missing ,но постнатите напътствия в темата не свършиха работа -преинсталирах cry.gif !
kamen
При омазани драйвъри, следният начин разкарва всички драйвъри все едно уиндоуса е прясно инсталиран:

След гореописаните процедури за бутване с инсталационния диск, в рипеър конзолата пишем:

cd c:\windows\system32\config
del system (да, пише се точно така, това си е файл, който няма разширение)
del system.sav
del system.log
copy c:\windows\repair\system

-----------------------------
Използвам поста за да благодаря на NO CARRIER за решението на проблема с NTLDR is missing bow.gif bow.gif bow.gif Спасявал ме е многократно при експериментите ми с две ОС на една машина. yes.gif
Methos
И при мен дава грешката NTLDR Is Missing обаче това е първото нещо което ми дава след рестарт немога да боотна диска с уиндоуса дори немога в биоса да влезна някой ако може да ми каже какво да правя cry.gif
dimchopicha
imam seriozen problem. izvinqvam se che pisha na latinica ama tokushto preinstalirah za vtori pyt dnes i napravo otkacham
drisliviq windows nemoje da mi razpoznae e: ustroistvo zasicha go v win explorer obache kato opitam da go otvorq i mi dava:
e:\ is not accessible
access is denied
otvorih da razgledam sectorite sys active@ unerase i oshte ot nachalo ot dqsno deto sa simvolite moje da se rachete:
A disk read error occurred.....NTLDR is missing....NTLDR is compressed...Press Ctrl+Alt+Del to restart.
Windowsa mi e na c: na e nqmam nikakvi instalirani programi.
Strashno mi trqbva da go opravq shtoto e 100GB
Nqkoi da ima ideq kak da go opravq
Alabalcho
Я разкажи малко повече за този диск - къде е ходил и какво е правил... Да не те е споходил някой вирус дето ти е направил диска на салатка?
А преинсталацията на Windows-а не ти пречи на кирилицата smile.gif thumbdown.gif
emos
@ Alabalcho
Според мен дискът никъде не е ходил! А собственикът му не е дорасъл да използва NTFS!!! w00t.gif
Това съобщение може да го види всеки на екрана си, ако махне достъпа за всеки потребител до главната папка на дяла и остави достъп само за себе си. Е, ако се влезе с друг логин, дори и администратора, няма КАК да не види това... Та преинсталацията на Windows изтрива старите потребители. Създаването им дори със същото име не решава нещата - ID-то им е различно...

@ dimchopicha
Димчо, пич, горещо ти препоръчвам малко четене, че да имаш много по-малко главоболия после!
Та с две думи: вдигането на нивото на сигурността в NTFS (New Tehnnology File System - въведена преди 10-на!!! години) доближава Windows до нивото на решенията в *nix областта - неизбежно и необратимо следствие от тенденциите. А ти явно не си в час с тях! wink.gif
Alabalcho
@Emos,
За "годините" на собственика е ясно колко са, но питането ми беше породено по-скоро от информацията му за "бъркането" с някаква (непозната) тояга вътре...
emos
Съдейки по разпенената му реакция в друг форум на горе-долу същия ми отговор, че не е пипал нищо по правата на дяла, може и да се предположи, лееееекичко, така, че може и да има такъв вирус!!! Дето маха правата точно преди инсталацията, за да не може нищо неподозиращия юзър, логнал се в новоинсталирания Windows, да си види дяла. Може, защо не! Само дето не ми се търси инфо по случая.

Offtopic:
--------------
Последното ме сети да питам, без обаче да искам да разводнявам още повече чудесната иначе тема... Още повече...? Защото ако dimchopicha нямаше подръка тоя софт за undelete (а не за enable на дяла!), който да му покажe ntldr is missing просто като дефиниран стринг, а не като съобщение на ОС, която си търси файловете в зареждащия дял, то нямаше да постне в тази тема...

Та! Който се е имал, лекувал, изтрил, знае, чувал, смомня си, и т.н. за следния вирус, да ми пише на ЛС: гадът е почти невинен. не прави нищо особено, освен да движи курсора на мишката и да "натиска" бутоните й. Това при спрян от файъруола трафик, при дропната РРР сесия, дори и при извадени кабели за нета, сканиран със SpyBot Search&Destroy, Webroot Spyweeper, SpyBlaster, Spyware Guard, UnhackMe, HijackThis, при наличие на редовно опресняван eTrust antivirus... Мишката е оптична, безжична, в комплект с клавиатура А4tech, на USB. Прави го и при изключена мишка, ако изобщо това има значение. Не съм експериментирал да вадя кабела от буксата.
Болката не е голяма, само дето е на сървъра и си вършее когато му скимне, а движейки произволно курсора, може да прасне произволни процеси. "Лекувам" го, като съм дал конзола на цял екран и screensaver с парола за 1 минута. А за болката - че не е голяма, защото скоро ще събарям сървъра.
Ако изобщо това е вирус, бих се радвал за инфо (ама на ЛС, заради темата!!!), пък дори и да не е вирус.
Ако модераторите преценят, да ми извадят офтопика в нова тема, нямам нищо против! smile.gif
TSControl
Sajalqvam 4e pi6a na latinica no i az imam podoben problem. V momenta sam na BOOT CD i nqmam kirilica. Malko po podrobno za problema:
dosta vreme ne6to se bagva6e softuera moje bi zaradi dannata platka(klaviaturata blokira, resetva se windowsa bez pri4ina, kato go izkliu4vam posle pak se startira i trqbva da go spra ot kontakta, pri startirane nqkoi pat mi dava 4eren ekran i dori butona za zahranvaneto ne go restartira pak trqbva da prebqgna do kontakta.
Re6ih da go formatiram i instaliram otnovo windows XP proffesional service pack 2 no po sredata na instalaciqta sled kato e formatiran C disk i sled kato diska ka4i sistemnite papki i se restartira posle da prodalji mi kazva NTLDR is missing molq natisnete restarta ctrl+alt+del. Diska za instalaciq na windowsa sam go izpolzval mnogo pati i ne mi e sazdaval problemi, preinstaliral sam mnogokratno windows no do sega s tozi problem ne se bqh sblaskval. Ako nqkoi moje neka da kaje kakvo da pravq.
emos
Смени дъното - по-зловещо описание не бях срещал! ph34r.gif
TSControl
Благодаря за съветаsmile.gif
И аз си мислех че е от дъното но в крайна сметка като го занесох на ремонт се оказа че всичко е било заради моята"Хубава" видео карта която си е била като радиатор. Сега всичко е наред.
mitev1234
QUOTE(Methos @ Apr 30 2006, 11:42 AM) *
И при мен дава грешката NTLDR Is Missing обаче това е първото нещо което ми дава след рестарт немога да боотна диска с уиндоуса дори немога в биоса да влезна някой ако може да ми каже какво да правя cry.gif

Защо никой не отговори на човека? И при мен се получи същия проблем. След рестарт ми вади тозе надпис и нищо не мога да направя ! Влизам в биоса, давам му да боотне от диска, рестартира се и пак същия надпис. Какви ли не предложения чувах, че Windows-а ми бил калпав, не знам си какво. А аз този Windows съм го инсталвал 50 пъти и знам че си е наред. Айде някой да изкочи с предложение моля ви се !
naskop
Пробва ли това, което е посочено в началото на темата? Сам разбираш. че не можеш да изискваш отговори на въпрос по съществуващ твой проблем, при условие че отговорите зависят от добрата воля и желание за помощ на участниците във форума, а също много важно е начина по който питаш.
Кажи какво си пробвал, имаш ли идея кога и защо се появи прблема и т.н. Бъди обстоен с описанието на твоята конфигурация, за да не се чудим, за какво става дума.
Lake Bodom - Nikolay Bekov
Пробвах ситуацията на един клиентски компютър. Нещо не става и не става.
В един момент реших да видя с NTFS4DOS кво аджеба има на системната паритиция и а познайте - нямаше boot.ini фаила
Създадох един фаил с прост едит и сейв ез. След което пак пробвах описаното в първия пост и всичко тръгна.

Благодаря !
geriniki
Лаптопа ми не иска да се пусне и изписва NTLDR is missing ..Asus e.. ако искам да си запазя информацията,която имам на него, какво да направя?
bastaa
QUOTE(geriniki @ Sep 2 2008, 12:12 PM) *
Лаптопа ми не иска да се пусне и изписва NTLDR is missing ..Asus e.. ако искам да си запазя информацията,която имам на него, какво да направя?

Ако схемите от 1ва стр. на са ти ясни , просто си преинсталирай Win-a. Без да триеш и да създаваш нови партишани. Файловете ти трябва да се запазят.
Stamen777
NTLDR is missing press to restart
От биоса сам нагласил всичко, слагам боот сд но ми дава надписа преди да го зареди. Нямам и флопи. Моля help че имам важна информация в компа smile.gif
emos
Разпознаването на CD-то явно отнема повече време, отколкото BIОSму трябва, за да реши, че няма CD.
Затова в BIOS махни С: като зареждащо устройство. И остави само CD-ROM!
Stamen777
и на 3те места сам дал CD-ROM но нестава пак. Чува се точно как завърта диска и надписа се появява
nekrofila
Пробвай с disable на 2 и 3-та позиция, а на 1-ва CD-ROM.
Да не е прецакано CD-то пък нещо. dunno.gif
Stamen777
И така пробвах - няма резултат. Имам и 3диска та с windows - все тая. Нямам на идея какво да пробвам още
emos
Нов диск, ново CD-ROМ устройство или и двете.
Или закачане на харддиска на друг компютър, който си зарежда от CD.

А не е зле да си имаш резервна записвачка, по 25-30 лв са вече...
alternativ
Здравейте,
Имам следното питане?
Как да се справя с този проблем, ако нямам диск?
копирал съм файла на SD карта, нямам други опции
NO CARRIER
Свали си от някой торент сървър, запиши го на диск и с него. Няма друг разумен начин в твоя случай.
alternativ
10x
Stamen777
NTLDR is missing...
От една седмица не ми е оставало време да работя над проблема, но сега ми остана. Ходих до един приятел-вързах си харда като втори и от неговия си форматирах сички дялове (от давна се каня да го направя), прибрах се с надеждата вече проглема да е решен и без проглем да си запиша уиндоус, но уви - посрещна ме сащия надпис (слагам боотващо сд - точно го прочита и ми дава надписа - давам сд-то да е боотващо другите ги забранявам и пак сащото)
Stamen777
По някакъв начин се си форматирах харда, но сега когато е вързан само моя хард на компа ми ми показва сащото - от какво зависи вече нз и аз
StorMGuarDBG
QUOTE (NO CARRIER @ Dec 27 2004, 13:46 PM) *
Дойде клиент с такъв проблем. Малко търсене с гугъл и открих това:
NTLDR is missing, решение на проблема.
При мен свърши идеална работа.

Накратко:

FIXMBR C:
FIXBOOT C:
BootCfg /Rebuild

Reboot

Поствам го, за да е достъпно за всички и да не се мъчат с преинсталация, при условие, че може да се мине и по-леко.

beer.gif

Добър ден.Имам този проблем на стационарния компютър и ...ами мисля че ще е по-добре ако го обясня:
та преинсталирам си Windows-а XP PRO SP3 и съм преправил дяловете както ги искам,давам да се инсталира на дял C: като преди това съм го дал NTFS (Quick) и точно когато фаиловете на Windows-а се копират токът спира ....а след като доиде след около час и стартирах компютъра ми даде начален екран ,PCI devices Listing.... (дотук нищо нередно)...но след това
NTLDR is missing
Press Ctrl+Alt+Del to restart

А и не ми приема Windows дискът да преповторя инсталацията наново.
Моля някой ако има идея да пише,вече пробвах Windows преинсталация различни програми но нищо Windows поправка но ми каза че нямам инсталиран Windows все още ...
wolverine666
Здравейте,

Имам същия проблем (NTLDR is missing), но нямам CD-то с инсталцията за ХР, за да изпълня решението в първия пост.

Има ли вариант да изтегля това CD от някъде (и ако да от къде), или има някакво друго решение на проблема?

Благодаря предварително!
emos
Най-лено е от някой торент-тракер. Но трябва да търсиш твоята версия - като Service Pack (SP), така и езикова....
paf4o
имам същия проблем, но при мен има малка разлика ... взех си стария хард от един приятел и той каза че го е преинсталирал ... сложих го като втори на моя компютър и си тръгна без проблем, след това реших да го сложа като мастер на компютъра в другата стая и след като го поставих (отново форматиран) компютъра ми зацепи, а с малкия хард диск с който беше преди това, работеше без проблем. като пусна само харда и излиза съобщението от предните постове NTLDR is missing ctrl+alt+del... а когато се опитам да вляза в биоса или да бутна през някакво СД компютъра "замръзва". Нум лок-а си работи, значи всичко си е наред, но стрелките във биоса и ентера - за бутване от диск не мога да ги натисна ... някакви идеи ?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.