Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Bluetooth мрежа - за и против?
TechBG.com Форуми > IT, Компютри, мултимедия, ... > Хардуер: Процесори, Дъна, Видео карти, GSM и т.н.
fintelligent
Имам настолно РС, свързано постоянно с Интернет и лаптоп. Искам да ги свързвам от време на време за да мога да свалям на лаптопа файлове от РС-то (които съм свалил от Интернет). Понеже вече имам USB Bluetooth адаптер за връзка м/у лаптопа и мобилния ми телефон - чудя се ако купя още един адаптер и го сложа на РС-то дали това не е най-доброто решение на проблема?

Ако някой разбира от тези неща (ама наистина) - моля да ми даде съвет!
Може би има и по-добро (или по-евтино) решение?
emos
Поради цените не съм изпробвал Bluethooth, но са ми казвли, че е удобно! smile.gif
Има и по-евтино и не толкова елегантно решение - мрежа м/у РС-тата чрез USB - към 3-4 лв. са разходите, колкото за кабела....
А ако лаптопа има и мрежова карта, както и настолното РС (не казваш как ти идва интернета, ако е през USB, може да ти е свободна мрежовата карта, ако ли не - за 8лв имаш 2-ра) - може директно с кроскабел, лесно става smile.gif
ATC
По културно е безжично но пък по-скъпо и по бавно smile.gif
The_cold_sun
QUOTE(fintelligent @ Jul 13 2004, 08:16 AM)
Искам да ги свързвам от време на време за да мога да свалям на лаптопа файлове от РС-то (които съм свалил от Интернет).

Ако файловете са големички (филми,игри, cd-images) ще има дълго да чакаш докато ги прехвърлиш на лаптопа.За мен най-доброто решение ще е :
1.2 метра усукана двойка (UTP кабел) ~ 1 лв.
2.2 конектора ~ 1 лв. (в по-сериозните магазини ти връзват и кабела с конекторите за това левче)
2.Понеже сигурно на лаптопа имаш LAN карта,купуваш още една (Surecom,3Com) за PC-то (ако пък имаш и на РС-то още по-добре,няма да купуваш тогава) ~ 10 лв.
3.Ако не ти крипнат (вържат) конекторите за кабела,си ги крипваш на принципа РС-РС. ( Ето така )
И всичко това за най-много 15 лв.А USB Bluetooth го гледам по цени на "Компютърна Борса" от тази седмица 22$ cry.gif .
С LAN си имаш 100Мbps с което се прехвърля филм за отрицателно време.

Ами това е най-доброто и евтино решение според мен. whistle.gif beer.gif
emos
С цел пълнота:
QUOTE(The_cold_sun @ Jul 13 2004, 13:17 PM)
С LAN си имаш 100Мbps с което се прехвърля филм за отрицателно време.

Ако много случайно имаш USB2 портове на двете машини, можеш да си джиткаш и с 480Мb/s...
Е, за евентуалното: "Ами ако е с гигабитни карти, я каква скорост ще постигне - 1000МВ/с!" от сега да кажа нещо. 1Gb/s с тези машини ще се видят през крив макарон, а и не ми е ясно каква ще е цената на гигабит карта за лаптоп и има ли такова живтно...
Абе какво ли и пиша, като няма инфо какъв е хардуера и как си получава интернет достъпа в настолния РС? ... blink.gif
madmen
QUOTE(emos @ Jul 13 2004, 13:38 PM)
Абе какво ли и пиша, като няма инфо какъв е хардуера и как си получава интернет достъпа в настолния РС? ... blink.gif

По водопровода biggrin.gif

А сега по-сериозно : emos , чудя се какъв ли трансфер би се постигнал с Bluethooth-а , щото въобще не съм в час , а пък ми е интересно? beer.gif
The_cold_sun
QUOTE(emos @ Jul 13 2004, 13:38 PM)

Много правилно.. yes.gif

Все пак се аз се опитах да дам някаква насока с "вързани очи". blink.gif ...Нека юзера постне малко подробности,ако обича,следващия път. angry.gif
emos
QUOTE(madmen @ Jul 13 2004, 14:56 PM)
... чудя се какъв ли трансфер би се постигнал с Bluethooth-а....

Доста интересна статия! И положителна, мдааа... C.E.G.-Мрежи: Wireless LAN (безжични комуникационни устройства)
Долу чак са тестовите резултати...
madmen
@emos beer.gif beer.gif beer.gif
fintelligent
10х на всички, които се опитаха да ми помогнат! Понеже не става въпрос за много големи файлове - намерих по-елегантно решение - 128 МВ USB External Memory
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.