Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Sound Help !!
TechBG.com Форуми > IT, Компютри, мултимедия, ... > Софтуер: SETI, операционни системи, интересни програмки...
Brutalnia
Прекомпилирах си ядрото 2.4.26 но ми се скапа звука !!! Никаде не можах да видя модула за мойта звкова карта (Realtek ALC650) AC '97. 3 пъти прекомилирах но винаги без успех !! накраиа монтирах всички модули в sound но пак без успех . При зареждане на Х а ми изписва че не открива звуковата карта (....../dev/dsp) Интересното е че при чиста инсталаця full има звук. С 2.6.7 ядро нямам проблем с звука .
Slackware 10
MB: Gigabyte 7vax - sound on board
Brutalnia
Открих проблема !!! За всички които са попадали на подобрен проблем е че след всяка прекомлилациа на ядро от 2.4.хх се прекомпилира наново ASLA ta .
Сам си задавам въпросите и сам си отговарям !! smile.gif
NO CARRIER
QUOTE(Brutalnia @ Jul 5 2004, 23:43 PM)
Открих проблема !!! За всички които са попадали на подобрен проблем е че след всяка прекомлилациа на ядро от 2.4.хх се прекомпилира наново ASLA ta .
Сам си задавам въпросите и сам си отговарям !! smile.gif

При ъпгрейд на версията или прекомпилиране на ядрото от инсталацията, си запазвай .config файла и след това:
cd /usr/src/linux
make oldconfig
make menucofig и гледаш кое ти трябва и кое не, и чак след това пускаш останалите команди.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.