Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Препоръчайте ми лаптоп
TechBG.com Форуми > IT, Компютри, мултимедия, ... > Хардуер: Процесори, Дъна, Видео карти, GSM и т.н.
izarov
Може ли да ми помогнете в търсенето на лаптоп? Трябва ми бюджетен клас (не повече от 1600-1700 лв). Нямам опит с лаптоп досега и търся вашето мнение. Изисквания:
1. Гаранция. Задължително да има поне 2 години гаранция. Международната гаранция е плюс.
2. Combo DVD/CD-RW. Май почти всички модели имат вече.
3. Wireless или възможност да добавяне на wireless. Тук не съм запознат, но може ли да се поиска модел примерно без модем, флопи, да се доплати и да се вземе wireless. Възможността за добавка е задължителна.
4. По възможност да не се включва software към него, особено ако това ще намали цената.
5. Процесор, памет, видео нямат значение, така като гледам новите модели от този клас са идеални в това отношение. Звукът да не е като пищялка на настолен компютър ;)
6. Удобна клавиатура.
7. Батерията да е литиева. Срещнах един модел на Acer с никелова, та да уточня.
8. Теглото и размери, естествено, не са от значение при такива изисквания ;)

Засега съм се спрял между моделите Hyundai Easy 57U-443L (1400 лв), FUJITSU-SIEMENS AMILO Pro V1000 147170-P02 (1700 лв), ASUS A2 A2501HBH
(1600 лв). Казаха ми и за Toshiba в този клас, но не успях да я намеря на computer.bg. Честно казано, освен като производител, не намирам особени разлики, та затова хюндая е водач в класирането. Може би изпускам нещо.

Предварително благодаря за помоща !
georgyg
Вземи си Марков лаптоп!!! Хюндай не ми вдъхва доверие. По добре Fujitsu, HP - Compaq, Dell и т.н. Имат по добър съпорт, а wireless карта може да се добави за $30, така че не се притиснявай. Гаранцията на всички трябва да е международна, а Lan, Modem, DVD-CD-RW са просто задължителни!!!
izarov
А Asus-a причислява ли се към що-годе марковите лаптопи ?
Имате ли някакви конкретни проблеми с хюндай ? В интерес на истината, хюндай дават най-голяма гаранция от изброените лаптопи - 3 години, докато acer дават само 1 година. Интересно е че на computer.bg изрично е посочено international warranty на някои лаптопи, но на повечето не е.
Arhimed
Начи малко насока ще дам понеже нямям много време...
Бягай на далече от Acer и OEM-ките. Там разните Хермеси и т.н. дето идват тук на части и ги зглобяват в някой склад.
В Метро миналата седмица имаше Фуджицу-Сименс за около 1700лв. който си беше със всички екстри и дори отделна памет за видеокартата.
Друго разгледай моделите на Тошиба. (не мога да се сетя сега кой ги внасяше)
Имаше една друга тема за лаптопи можеш да я потърсиш малко назад във форума. Там има повечко обяснения.
izarov
Стана голям хаос :)
Разгледах всички теми за лаптопи тук и на comexgroup, каквото запомних е следното - не се препоръчва HP, Toshiba евтините модели не се знае кой ги изработва, Acer да не си взимам, Hyundai са ужасно шумни и въобще никой не ги харесва и т.н.

Темата за лаптопи нисък клас явно е по-сложна, отколкото ми изглеждаше. Някой има ли впечатления от Asus и F-Siemens ? За тях не чух нищо лошо, но и нищо конкретно добро.

Искам да попитам и има ли разлика в гаранция и цена, ако се закупи лаптоп от чужбина, визирам Германия ?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.