Help - Search - Members - Calendar
Full Version: For Nero
TechBG.com Форуми > IT, Компютри, мултимедия, ... > Софтуер: SETI, операционни системи, интересни програмки...
emilgo
cry.gif Здравейте .Имам следният проблем.
Когото записвам myltisesion disk на който има запис на данни около 100бм а той е 700мб
програмата блокира и само някой пьт след рестарт праве записьт.Опитвал сьм сьс сякакви
CD-R дискове.Може ли да ми помогнете? Предварително Ви благодаря
Име на ОС Microsoft Windows XP Professional
Версия 5.1.2600 Service Pack 2, v.2096 Вариант 2600
Име TEAC CD-W524E
Nero 6 Ultra Edition 6.3.1.6
NO CARRIER
QUOTE(emilgo @ Jun 22 2004, 15:30 PM)
cry.gif Здравейте .Имам следният проблем.
Когото записвам myltisesion disk на който има запис на данни около 100бм а той е 700мб
програмата блокира и само някой пьт след рестарт праве записьт.Опитвал сьм сьс сякакви
CD-R дискове.Може ли да ми помогнете? Предварително Ви благодаря
Име на ОС Microsoft Windows XP Professional
Версия 5.1.2600 Service Pack 2, v.2096 Вариант 2600
Име TEAC CD-W524E
Nero 6 Ultra Edition 6.3.1.6

Здрасти. Да имаш някаква резидентна антивирусна програма? Всички Critical ъпдейти ли си качил?
emilgo
Panda Titanium 2004
Microsoft Windows XP Professional SP1a and RU1 Intergrated
XPsp2-rbg-rc1-2096
NO CARRIER
Пробвал ли си да спреш антивируса? Питам за ъпдейтите, защото миналото лято имах подобен проблем, но явно ти си в крак с времето в момента. smile.gif
emilgo
Антивирусната програма не ми пречи.Опитвах и с Win98SE положението е
сьщото.Когато иска записва .
A и да попитам какво означават PIO и DMA?
NO CARRIER
На каква скорост пишеш? Опитай на 12та. Нямам други идеи.
За PIO и DMA нека обясни някой, който е по-навътре в нещата.
dunno.gif
emilgo
Антивирусната програма не ми пречи.Пробвал сьм и с WIN98SE и без нея и полужението есьщото.A и да попитам какво означават PIO и DMA?
emos
Тук Hard Drives можеш да прочетеш и повече от това:

IDE или EIDE интерфейсите могат да използват Processor Input/Output (PIO) mode (режим) или Direct Memory Access (DMA) mode, който е дефиниран в ATA-2 спесификациите както следва:

* ATA-2 is Fast-ATA, EIDE
    * Ultra-ATA is DMA/33

* Mode 1 DMA 13.3 MB/sec
    * Mode 2 DMA 16.6 MB/sec
    * Mode 3 PIO 11.1 MB/sec
    * Mode 4 PIO 16.6 MB/sec

След това вече идва Ultra Direct Memory Access (UDMA) mode (UltraATA, Bus Mastering), който бива:
UDMA2 - 33MB/sec
UDMA3 - 66MB/sec
UDMA4 - 100MB/sec
UDMA5 - 133MB/sec - тук с номерацията може и да греша, лесно се проверява с натискането на Pause клавиша, докато РС-то извежда таблица на устройствата (аз не мога, много ми е бързо РС-то и тя замионава ногоре! smile.gif )
В този режим идеята е процесора да се разтовари от обработките на заявките към диска (и затова се работи с Bus Mastering режима) - наистина това е така.

А аз бих ти препоръчал Nero 6.3.0.0 - аз работя с него и нямам проблеми!
Успех!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.