Help - Search - Members - Calendar
Full Version: мнение за монитор
TechBG.com Форуми > IT, Компютри, мултимедия, ... > Хардуер: Процесори, Дъна, Видео карти, GSM и т.н.
TurboDiv
Ами мисля да си вземам монитор. Какво мислите за този монитор BENQ P992 FLAT 19IN 1600X1200@78HZ 0.25MM BEIGE ? Струва ли си парите ( м/у другото е много ефтин но аз и не търся скъпо). Който има опит или познания за този монитор моля да сподели. мерси
Arhimed
Моята философия при мониторите е че "евтиното излиза скъпо"!
Но не в прекия смисъл а в преносния. Въпросния монитор не съм го виждал какво представлява, но едва ли ще се различава от общата картинка при втините монитори.
BENQ използват по-евтините кинескопи на Samsung които по мое мнение Sucks яко! Сага като го погледнах на снимката в сайта видях че този монитор мното ми прилича на Compaq V710 с които съм се занимавал доста. Начи кинескопа не е истински плосък... всъщност отпред има по-дебело стъкло което е заравнено. Това е Дина-Флат технологията на Самсунг (Samsung DF). Освен това "предпазното покритие" представлява едно пласмасово фолио залепено върху стъклото което е покрито с някакъв тъмен материал който ако не се внимава почва да пада. Хубавото при тези монитори на Compaq беше, че държат 1024х768@100Hz въпреки че по данни на компак са 85Hz. Това говори за качеството на електрониката която "големия" асемблатор Compaq са поръчали да бъде сложена в монитора. При Benq, LiteOn, MAG, Samsung (евтините модели), Aok, KTC и всички други марки дето се появиха напоследък се набляга на евтини чаркове. Т.е. най-вероятно много трудно ще се оправи геоментрията, а при по-високи режими може да се очаква и "дишане". Дишането е временно пресвиване и притъмняване на картината в моменти когато от тъмен образ преминаваш на светъл. Например Тапета ти е тъмен и влезеш в MyComputer. В общи линии все неприятни за погледа неща които малки или много дразнят очите.

Всичко това което го изписах се базира на монитори LG, AOK, BENQ, MAG. Ако имаш възможност виж как работи въпросния монитор и после го купи.
emos
Горещо препоръчвам използването на Nokia Monitor Test. Безплатен е, от страницата но Нокиа можеш да си го дръпнеш, както и от датата или техното. Всичко за монитора можеш да разбереш за него - задължително е според мен тестването на монитора с него преди покупката му.
Най-добре си го изтегли, поработи 20-30 минути с него, за да разбереш кой иструмент за какво е, има и добро обяснение за тях в Readme.txt и така да отидеш в магазина!
jorkata
Brato ne razbiram mnogo ot monitori ama ako smqta6 4e e hubav si go zemi ne gi slu6ai drugite 6toto vseki koito si ima monitor u teh si misli 4e e hubav.Az li4no ti preporu4vam sony te sa nai ka4estveni i 19 in4ov 6toto nagore ve4e sa nogo golemi
Marvin
jorkata, като сам казваш, че не разбираш от тези работи, що си позволяваш да даваш съвети, и то при това, толкова мъгляви! Стига да е Sony и да е ново, и... ето те хубав монитор. А да си чувал, че имат различни серии? И, че масовите модели, с ниските цени, не са нищо особено, да не кажа нещо по-силно. Или си мислиш, че Sony е върхът на сладоледа ли? Ами марки като LaCie, EIZO, NEC, Mitsubishi, къде се вместват тогава? Освен това, TurboDiv питаше за конкретен модел -BENQ P992.
Иначе, този монитор съвсем не изглежда зле! Има прилични характеристики, само дето това "Recommended Resolution -1280*1024@85Hz", щеше да е добре да е на 100Hz за 19" монитор, ама и така става, пък като вземеш предвид, че е и евтин, всичко си идва на мястото! Не знам реално как се представя (и колко ще изкара!), но по данни от нета, изглежда добре. Това, че е марка BENQ, не е изобщо "+", ама ти май не ги купуваш от BG тези неща и може там да са по-свястни все пак!
Аз пък да питам, като ще се купува нов и голям монитор, за какво ще се ползва? И дали, приятелю TurboDiv, не си се замислял за TFT?
TurboDiv
Игри и филми. Не сам веб програмист или 3-Д аниматор и затова си рекох да взема по-голям но пък по-евтин. Другия ми модел монитор който много ми допадна е SAMSUNG SYNCMASTER 753DF DYNAFLAT 17IN 1280x1024 .20/.25
за него знам ,че е преличен монитор и държи туй като имам приятел с такав монитор и вече 2 години няма проблем. Но все пак много ми се иска по - голям да си взема. Та какъв е последния отговор ? Да вземам ли BenQ ? Защото този BenQ все пак има доста прелични Refresh Rates на големите ресолюции спрямо по скапите модели. А това TFT Marvin незнам какво е ? Ако е нещо свързано със течнокристалните въобще неискам да обсъждам тъй като евтините течнокристални нестават за нищо. Само за газариийка и това е. smile.gif
Marvin
Ами, точно за течнокристалните става въпрос, ама това, че не стават за нищо -моите уважения! Не знам какви впечатления имаш за тези техники, ама или са бегли, или са стари! Отдавна мина времето на слабите контрасти и бавното време за реакция! Имам край мен LG FLATRON 1910B 19" LCD от 2 месеца и още не съм усетил за какво не става. Вързан с DVI към R9600XT и ти е бедна фантазията, каква чудесия е! Какви ли не тестове сме му правили в началото и не успях да му намеря кусур. На теб би ти свършил работа и 17" модел (за да е голям колкото 19"CRT, което си харесал). Големи CRT-монитори се предпочитат единствено за дизайн и предпечат, заради цветовете (ама наистина добри и скъпи модели!). Не знам в кой друг случай (ако изобщо!) бих предпочел обикновен CRT-монитор пред един съвременен TFT! Така че , ако се опитваш да си намериш основателна причина (освен парите!), за да не си купиш TFT монитор -хич и недей!
Иначе казано най просто и кратко, по въпроса за BenQ-то -"става"!
emos
@ jorkata
QUOTE(jorkata @ Jun 10 2004, 22:50 PM)
ne gi slu6ai drugite

T.e. ти съветваш да не се пита в този форум? Ами че то защо да се открива тема иначе...

@ Marvin
Бих допълнил Iyama и ViewSonic към списъка ти wink.gif

@ TurboDiv
Може да прочетеш какво те очаква, ако си купиш от по-старите и евтини LCD-та, дори и с TFT матрица тук: LCD характеристики, Основни елементи
А иначе Marvin се е прав! Щом Samsung ще пуска TV с TFT матрица 115см диагонал и 12мс време на реакция, защо да няма вече такива технологии и за IT индустрията? Въпрос е само на цената, която може да се плати...
TurboDiv
Marvin съвсем малко съм чувал за течнокристалните монитори но моделите които гледам в момента от на Ben Q - BENQ FP767 BLACK/SILVER 17 IN TFT LCD 16MS 1280x1024 W/ SPEAKER - 575$ по форумчетата - "But, beware LCDs for gaming. This one has a nice response time, 16ms, but it may still blur and "ghost" as LCDs have a tendency to do." много се оплакват от така нареченото Ghosting при имиджа и затова стигнах до това заключение. Emos мерси за темата не съм и обръщал внимание тъй като не сам си мислил да газя при течните кристали за сега но като гледам как стоят нещата май май ще се наложи да прочета някои работи. tongue.gif
TheAlmighty
Значи да се представя, аз съм приятеля споменат по-горе с 17' SyncMaster 753DF. Брат, от моя монитор аз не мога да се оплача и ми стига за абсолютно всичко, което правя на този компютър. Бих ти препоръчал, ако искаш 19' парче, да си вземеш Samsung DynaFlat 955DF. Един руснак миналата година си взе такава машинка за новия компютър и още й се кефи. smile.gif
Но пък и да си призная, каквото и да вземеш, ако не те кефи имаш 14 дни да го върнеш, така че не се притеснявай толкоз. (NCIX са разбрани хора)
... пък и аз чак сега видях че те имат и 10% намаление на BENQ smile.gif

anyways ... характеристиките на BENQ-to изглеждат яки wink.gif ... отивай до 16ти в магазина и купувай biggrin.gif
Lordisimo
Samo samsung ne si vzemai, tova e nai nai skapanata marka! iam 5 PCta s razlicni monitori i tova e nai gadnia kineskop koito sum vijdal.
TurboDiv
Хахаха laugh.gif . Ше ме скапите сладури. От един на друг менията все по противоречиви взеха да стават и майче е време да взема нещата в мои ръце и ще вкарам Ben Q. TheAlmighty браточка ако нещо се оплескат нещата директно сменям на твоят модел. biggrin.gif beer.gif
Marvin
BENQ-то си е съвсем прилично! И CRT-то, и TFT-то. За CRT-то ти казах че става, но и TFT-то си го бива. Обаче на TFT-то май му е доста височка цената, която си цитирал (ама ако е с ДДС си е съвсем прилична!). Така че, виж го на живо как се представя в игрите (щото това те интересува) и си прецени! Аз поне "blur" and "ghost" на новите монитори не съм забелязъл (и на монитор с 25ms, който съм купувал преди 2години, също!) Или е нещо, дето съвсем трябва да го търсиш, като (д)ефект, за да го видиш, или наистина няма. На мен не ми е пречело, макар че не използвам монитора за игри. Но като му пуста някой 3dMark, не забелязвам нещо да ме дразни!
Аз, за мен си, повече не смятам да инвестирам пари в CRT-монитори (ако се пренебрегне цената, разбира се!) Ама ти си прецени, парите са си твои! Каквото и да си вземещ, важното е да си го харесваш ида ти върши работа.
beer.gif
TurboDiv
Е да но все пак намерих друга марка NEC Mitsubishi AS95F 19" CRT. Искам да знам дали този монитор е по добър от изброените по-горе - Нали митсубиши били царе ? biggrin.gif
Marvin
Ми, хубав е! А, като гледам из нета, е идоста евтин, така че е добра инвестиция. Можеш да бъдеш сигурен, че е по добър от BENQ, Samsung, LG и подобни. Все пак, кинископ от Mitsubishi не е шега работа! Тук намерих най подробните характеристики.
TurboDiv
Взех Ben Q - ПЪЛЕН боклук !!! И на другият ден отидох и си взех ViewSonic P95F+ Professional Series който е подчти 2 пъти парите и 5 пъти по-добър. Ето го review на монитора - моя е обсолютно същия черен.
emos
Е недей да разниш сега! Знаеш ли за колко хора този BenQ е единствения избор!?
И защо не попита за разликите м/у BenQ и ViewSonic-a? Че то и аз щях да ти кажа същото, което ти вече си установил - двайно по-голяма цена и поне толкова по-добро качество. Ами виж им само логото - не дразнят ли с тези папагали конкуренцията, демек - айде де, дайте цветове като нашите, ярките! smile.gif От как се помня, ViewSonic са си избор на професионалистите. Това е!
Както и да е, подравявам те за избора! biggrin.gif Имал си бол пари, дал си. Ама си щастлив, нали! Най-малкото, че при теб е възможно да си върнеш на другия ден стоката. А при нас има да си я чуваш....
TurboDiv
На далеч от този Ben Q ! На ресолюцията кояте е посочена като дефолт 1280х1024@85хз буквите са размазани до такава степен, че главата те боли на 15тата минута. Само на 1024х768 става горе доло и то на 75хз, ако дадеш на 85хз пак се размава. Абе тая марка Ben Q е известна с евтините си боклуци след като разгледах повече форуми и след моя опит стигнах до този ивод. Ми просто пестене му е мамата като стане дума за по качествени и от важно значение части понеже са по скапички. Въобще не се и замислайте. smile.gif
N14
TurboDiv,
я кажи некои запдни форуми.
Ти къде чете ревюта щото аз сега доста се чудя
дали да си взема 19 СRТ или да мина на 17 LCD.
Ако ще е 19ка най-вроятно Нек/Мицубиши ще е СRТ.
Арсе сподели некво инфо за форуми, ще съм ти благодарен.
TurboDiv
N14 CRT братче ! LCD съм се обедил ,че още не са на притенциозното ми ниво за монитор. Ами ревюта търся по www.google.com и също така фирмата от която пазарувам си има форум и от там доста се допитвам ( фирмата е www.NCIX.com ). Mitsubishi щях и аз да взема но нямаха на склад точно в момента когато върнах BEN Q пък и аз бях ядосан тогава... Но този ViewSonic който взех е изненадващо сполучлив - прочети ревюто по горе кадето съм посочил. Успехи ( сега ши има "LCD са да бест" от другите юзери tongue.gif )
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.