Help - Search - Members - Calendar
Full Version: TV out проблем
TechBG.com Форуми > IT, Компютри, мултимедия, ... > Хардуер: Процесори, Дъна, Видео карти, GSM и т.н.
dacool
С видеокарта Chaintech GeForce4 MX440 64MB DDR, TV out, DVI съм и не мога да си пусна едновременно телевизора и монитора. Изхода на картата е S-Video, с кабел S-Video -> чинч съм. Драйвърите пробвах и стандартните на видеокартата (44.69) и новите ForceWare 53.03. От драйвърите на видеокартата ми е активно само Single display [53.03] и Standart (Dualview) [44.69]. Другите опции (Clone, Horizontal и Vertical Span) не са активни. Мога да сменям дисплея на Analog display или TV. Като го сложа на TV всичко си е както трябва, има си цветна картина на телевизора, само че монитора ми изгасва.
Нямам си идея защо не става и къде да търся проблема.. Иначе съм виждал GeForce4 MX440 да си работи на Dualview. Ако някои има идея къде може да е проблема: в драйвърите, в кабела (кабела сам го преправих на S-Video -> чинч, иначе беше S-Video -> SCART), в телевизора или пък някакъв друг.. Предварително благодаря за вниманието.
neznaiko
Пробвай с TvTool.
dacool
Пробвах, но не става.. И там същото като пусна TV mode и ми гаси монитора. Отделно не мога да избирам режима на телевизора от TV Tool. Май въобще не support-ва GeForce4, защото съм пробвал и не става и с дрги карти от този модел.
dr_kalo
Напротив, последните версии на TVTool поддържат и GF4-MX поколението на NVIDIA. Но се чудя защо на тая карта си и сложил ForceWare драйвер noexpression.gif

Ако може да ти помогне тоя GUIDE, виж:

http://www.data.bg/forum/viewtopic.php?t=61502
dacool
Благодаря ти за отговора и за линка, но имам още въпроси. biggrin.gif
Коя от версиите на TV Tool поддържа GeForce4 MX440? Аз пробвах с v9.0 и не ми бяха активни менютата за избиране на формат на телевизионния сигнал и за избор на изход (S-Video или Composite).. Пробвал съм и на други GF4 и при тях е така.
А другото - защо не с ForceWare? Стандартните драйвъри на картата ли да кача? То и с тях беше същото..
Прегледах и линка.. То там е по-скоро до конфигуриране на на TV out-а.. Аз си изкарвам картина на телевизора и всичко и е наред, но искам да ми работят едновременно и телевизора и монитора, защото телевизора ми е по-далеч и ми е трудно като си пусна филм да затвора после и прозорците с настройките и да оправям евентуално настройки на BS Player-a.
rasco
може и да се бъркам,но май не всички карти пoддържат TwinView.
TurboDiv
Привет. и аз съм на Гефорс 4 Мх440 и при мене ми работи едновременно но monitora ми работи на по-малко рефреш рейт от които сам му подал когато е на дуал вию но все пак става. С най новите Н-форс дривери съм и има едно мenю nView display mode и там му дадох на Clone и то си тръгна. Пробваи да enable nView mode и тогава може да ти даде (Clone, Horizontal и Vertical Span) opciite. blush.gif

УСПЕХ !!!! забравих да ти пиша smile.gif
Teo
Да ви попитам с този модел видеокарта изкарахте ли картина към телевизора
под Win 98?
Много пъти съм пробвал но не се получава.
При Win XP Professional няма никакви проблеми
Дали става въпрос за inf - драйвери или нещо друго?
gamedope
Не че разбирам нещо от тея нещо обаче аз имам GeForce 4 MX420 64Video Ram.
Кабела с който си пускам TV-то и Компютъра е един от едната страна жълт който влиза в ТВ-то а другия край отива в компютъра. TVTоол въобще не съм ползвал. ТВТоол може само да прецака работата. За да се вижда и на Компа и на ТВ-То се ползва Clone. А ако пак не става нищо значи нищо не разбирам laugh.gif
Teo
Да ама проблема ми е че тази опция -клоне - при мен не е активна - може би
и до драйвери опира работата
animania
Аз съм с GeForce4 MX440 128MB DDR TV out и с nVidia 52.16 нямам проблем. Работи перфектно.
Щом кабела ти е е S-Video - 1 чинч, значи е S-Video - RCA, тоест Compossite, но и да го дадеш на SVideo, няма да има проблем, тъй като кабела си има едно кондензаторче дето пак си го прави Compossite..
Teo
Въпрос към animania:
При Уиндос 98 ли е това положение с посочения драйвер? или при ХР
kid
С BSplayer-забрави изобшто за тв-то,не става с него.Аз също имам имам такава карта.И чесно казано не знам што му се носи толкова славата на тоя плеяр.
http://subs.unacs.bg/---тук има един VIplay страхотен е и има интерфеисна Бялгарски
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.