Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Как от NTFS да премина към FAT32 под XP ?
TechBG.com Форуми > IT, Компютри, мултимедия, ... > Софтуер: SETI, операционни системи, интересни програмки...
Softmen
С ЕКСПИ Про съм, преминах от ФАТ32 към НТФС с вградения конвертор на Вин-а... Та въпроса ми е как да мина отново към ФАТ32 ! Номера е да не се унищожи информацията, инак с унищожаването и и аз знам smile.gif smile.gif
BWL
Hey, softman. Doklkoto znam, ljubimata firma ne e vkljuchila v ljubimata OS software-na vyzmoznost za vrystane ot ntfs kym fat32. pytuvaneto e one-way, za da se probuta novata file system. w00t.gif

eto ti edno ne osobeno elegantno, no sigurno reshenie:
slednoto: delish diska na dva dqla (napr. s Partition magic). noviqt (vtori) go izbirash da e fat32. copy-rash infoto ot ntfs-dqla v noviqt -fat32 i sled tova format na pyrviqt-ntfs dql. vrystash infoto na pyrviqt dql. slagash sol na vkus. tongue.gif

uspeh!
nekrofila
Абе с Partition magic може направо да се конвертне на ФАТ32. Няма нужда от двя дяла.
AirBog
QUOTE(nekrofila @ Sep 20 2003, 17:19 PM)
Абе с Partition magic може направо да се конвертне на ФАТ32. Няма нужда от двя дяла.

Да така е! BWL - не си прав. excl.gif yes.gif
GORDIANKNOT
QUOTE(Softmen @ Sep 20 2003, 16:05 PM)
С ЕКСПИ Про съм, преминах от ФАТ32 към НТФС с вградения конвертор на Вин-а... Та въпроса ми е как да мина отново към ФАТ32 ! Номера е да не се унищожи информацията, инак с унищожаването и и аз знам smile.gif smile.gif

Директно преконвертираш с партиша меджик, няма да прецакаш нищо ... wink.gif
TheAlmighty
Garantirm ti che shte raboti s Parition Magic
Triabvashe da napravia sashtoto na moia komputar predi okolo mesec
Uspeh !
Softmen
Та вече питането е следното: сега в тоя момент (01:10) седя пред машината и се чудя за нещо... Имам НТФС дялове под ЕКСПИ, Вин98се не може да работи с тях, а как по мрежата няма никакви проблеми да си копирам да си трия и да си правя каквото и да е с диска ! Сигурен съм че някъде пропускам нещо малко и съществено ама незнам къде !
А за дяла: абе незнам, тоест знам че съм карък, ама опитвам се да копирам ДОС партишъм мегик-а, ама на 8 дискети ми казва че няма място и не може да ги събере... Тоест аз ръчно си ги правя, което автоматично предполага че предварително съм си сложил системните файлове (че нали трябва да заредя от нещо (няма ЦД)). Не съм гледал стандартната инсталация на Партишъм Меджик 8 под ЕКСПИ, но вероятноста да се създават там подобните дискети е почти 100000%, или бъркам ..... ?
jago
readme
TheAlmighty
Chovek instalirai si partition magic na Windowsa i posle to te pita dali iskash Rescue Disks - Shtrakvash YES i shte ti sloji programkata i s tiaha bootvash i convert. Variant 2 - instalirash Partition magic, otvariash go - davash convert - apply - reboooooooooot i si gotov

(Az obache ne znam zashto predpochitam da si polzvam disketkite)
Probvai taka i .... uspeh !
Ako ti triabvat disketkite moje i da ti pratia image failovete im ...
animania
Та вече питането е следното: сега в тоя момент (01:10) седя пред машината и се чудя за нещо... Имам НТФС дялове под ЕКСПИ, Вин98се не може да работи с тях, а как по мрежата няма никакви проблеми да си копирам да си трия и да си правя каквото и да е с диска ! Сигурен съм че някъде пропускам нещо малко и съществено ама незнам къде !

Е те това братче грам не го схванах, много объркано бе ?!
Значи, ти гледаш на някой друг харда през мрежата, или гледаш собствения си хард, и в какъв смисъл нямаш проблеми да си триеш и копираш на харда? Трябва ли да имаш такива проблеми ?! Да не би да си минал на NTFS за да зададеш shareing права и освен четене по харда ти от мрежата друго да не може да се прави ?
Softmen
smile.gif Az otdavna se spravih s problema s konvertitaneto - PM 8 za dos svar6i pove4e ot vsi4ko s parti6ana !
animania: stava duma az ot drug komp s Win98SE i FAT32 si pravq kakvoto iskam s po mrejata na komp s WinXP HE i NTFS !
NO qvno fajlovata sistema nqma zna4enie za mrejata, vapreki 4e neznam kak moga bez SAMBA da si spodelq fajlovete po Linux ! Sigurno !! ima na4in, znam li smile.gif
jago
sharity - алтернативата на samba, ама не е много безплатно, има и олекотена версия.
Yogi--
QUOTE(Softmen @ Sep 21 2003, 12:21 PM)
animania: stava duma az ot drug komp s Win98SE i FAT32 si pravq kakvoto iskam s po mrejata na komp s WinXP HE i NTFS !
NO qvno fajlovata sistema nqma zna4enie za mrejata, ...

failowata systema NTFS oswen wsi4ko drugo e i za da zadawash prawa za dostyp na local user, za mrejata nqma takowa golqmo zna4enie. Na XP za dawane na prawa po mrejata se izpolzwa... ako si na FAT32 LocalPolicySecurity... ako si na NTFS oswen LocalPolicySecurity moje da izpolzwash i Permition pri sharwaneto.
Za Win 98 i negowoto otnoshenie kym mrejata e share s pass ili bez za ReadOnly i/ili FullAccess...
Prawish koto si iskash na taq mashina na XP FAT32 poneje ima share za everyone s pone prawa za change i predpolagam share e za celiq HDD ili celiq dql i/ili 2-3 ili kolkoto sa tam...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.