Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Компютърен сервиз в София?
TechBG.com Форуми > IT, Компютри, мултимедия, ... > Хардуер: Процесори, Дъна, Видео карти, GSM и т.н.
Peppy
Здравейте,

Бих искал да Ви попитам кои са най-добрите фирми според Вас по отношение на цена/качество при извършването на сервиз на компютри в София. Моля, опишете и защо препоръчвате (или непрепоръчвате) дадената фирма, като разкажете Вашата случка. Много бих оценил, ако след описването на случката кажете накратко плюсовете и минусите според Вас на извършения сервиз и фирмата изпълнител.

Мерси

Аз лично съм си носил компютъра на сервиз 1,2 пъти. Първият път беше още в гаранция и сервизът беше безплатен. Купих си компютъра преди около 5 години от Мост компютърс, до колкото знам едни от най-големите в сектора, поне тогава бяха. Няколко месеца след покупката се развали харддиска. Не съм сигурен нещо дали от буря не стана, но се развали. Въпреки това направих всичко възможно да кача част от информацията на Ди Ви Ди, но само най-важната, защото имах нужда от много ди ви ди носители и време за да кача всичката. Копирането ставаше изключително бавно, но като цяло поне едно ди ви ди успях да копирам! Това го направих не от друго, а от страха да не се отнесат небрежно към информацията намираща се на харддиска.

Мнението ми за сервиза на Мост е следното:

- слабо отношение към клиента
- изтриха ми цялата информация на компютъра без да се опитат да я запазят, нито да се свържат с мен и да ми обяснят, а фактът че сам успях да я кача на ди ви ди носител говори само по себе си че е било възможно
- оправиха проблема за около 2 седмици
- в крайна сметка, макар първите два минуса по-горе, пц-то ми беше във форма и готово.
nekrofila
Ако търсиш качество - HardwareBG.

Мост от край време се славят с пренебрежителното си отношение към крайни клиенти. Ако си фирма и пазаруваш всеки ден от тях, можеби положението е по-различно.
Peppy
Вторият път когато ми се наложи да занеса компютъра си на сервиз беше преди около 3 години, когато лаптопа ми изгоря след като го включих в електрическата мрежа. Този път отидох в Стемо. Те бяха любезни да ми звъннат и да ми кажат че дъното му е изгоряло и че няма смисъл да се купува ново, тъй като цената за ново дъно е твърде висока, и би било по-добре да си купя нов лаптоп. Но след като ги попитах, добавиха че информацията могат да ми я спасят, като споделиха че последното мога и сам да го направя при желание. Аз предпочетох те да го направят, като ме ориентираха за цената. Така и стана, само че ми звъннаха отново за да ме питат коя точно информация да свалят, т.к. 20гб харддиск им се струваше много за качване. Нямам нищо против да ми звъннат и да ме питат коя информация да качат и коя не. Това е страхотно, но ми се струва го направиха за да си спестят време, което беше един минус за сервиза.

Мнението ми за Стемо е:

- сравнително скъп сервиз
- добро отношение към клиента
- качествено обслужване
- звъннаха ми по телефон да ме попитат коя информация да качат на ди ви ди носител, което от една страна намали цената за услугата, но от друга, те го направиха за да си спестят време
- сравнително бърз сервиз, около 5-8 работни дни
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.