Здравейте
От няколко месеца имам въпросния сървър вкъщи, ако някой е проверил вече той е тип RACK 1U за монтаж в шкаф, но това не е най-важното.
Купих го с идеята за видеонаблюдението ми да е монтирано в него, разбира се да споделям интернет трафика си между всички компютри , както и един съвсем скромен сайт качен на него.Дълго време преди да го взема имах за същата работа доста по-слабичък компютър(който дори харчеше около 6 пъти по-малко ток месечно), но реших да видя и сървърите как са в това отношение.Естествено никакви забележки по отношение на работата по последните две задачи, независимо от операционната система, но с видеонаблюдението все още имам проблем, в началото беше че нямам подходящо кепчър устройство(защото сървъра разполага само с 2 PCI-X 66MHz 3.3 волтови слота, а на тях обикновена кепчър платка не става, трябва и втори процеп в другия край симетрично да има), в последствие (наскоро) се сдобих с подходящо кепчър устройство модел SK2000FB.Последното го водят че безпроблемно с две видеокамери по 25 кадъра в секунда записва и на 4 камери с по 12,5 кадъра в секунда на система PAL.След хиляди опити се оказва, че кепчър картата очаква компютъра да има закачена външна видеокарта, т.е. на PCI слот.Разбира се сървъра има такава, но понеже уиндоус сървър 2003 има вграден драйвер за видеокартата, естествено кепчъра пак не тръгва на него.на друг компютър работи при наличие на външна видеокарта, но не с майкрософтски драйвери.При наличие на майкрософтски драйвери просто си стоят броя на логата върху всяка закачена камера.При влизане в менюто на кепчъра където може да се настроят зони за активиране на различните функции, за всяка закачена камера се вижда снимка на последното което е заснела(превключваш си между камерите и може долу-горе да се види и какво става пред тях в момента, иначе картината е просто снимка).Кепчъра записва, когато е установен в режим запис, дори вкарва забележителна компресия, с много добро качество, обаче в онлайн режим не се вижда нищо освен логото, заложено от производителя.Естествено като уважаващ себе си софтуер кепчъра си има и вграден HTTP сървър, който почти не може да се настрои, да не говорим че оставен само той като сървис в уиндоус пак от отдалечен (какво понятие само за компютър на 1 метър от другия) компютър не може да се наблюдава, не може да се записва, въобще нищо, само една картинка, почти като тази на сървъра, но без нито лого , нищо.Последното разбира се едва успя да се инсталира на въпросния уиндоус, но е налице(за ХР се качва без проблеми, но пак не работи).
И това го преживях.Сега проблема се оказва вградената видеокарта на дъното ATI RAGE XL.За нея уиндоус пак има драйвери, а и други от никъде не можах да намеря.Понеже махнах външната видеокарта Матрокс Д450, защото ми трябваше PCI слота за RAID HighPoint 1640, предвид че на дънната платка има само SCSI и АТА интерфейси, а ми трябват SATA дискове, щото другите изчезват полека лека и райд неможе да се направи.Дотук никакво развитие във видеонаблюдението, все така бъгаво си седи и това е.
Бих искал да помоля, ако някой разполага със стари драйвери на диск, или пък въобще оригинални от АТИ за RAGE XL да се свърже с мен, било тук във форума или по скайп или ICQ .Потребителското ми име и в двете е както тук във форума.Благодаря предварително...
А ако някой има идея за разрешение на проблема, веднага след реализацията й ще почерпя създателя й...