Първо да доуточня ,че не съм компютърен спец ,но все пак с годините опит покрай щайгите си може да се каже ,че що годе чаткам нещо ,но не много.
Та да преминем на въпросът ми.От известно време чувам странен високо честотен шум (нещо като съскане но тихо,не е от перка на вентилатор) от компютъра ми ,който е с затворени капаци и е под бюрото до мен ,появява се 1 до 4 мин. след включване и не е постоянен.В течение на времето след пускането започва все по често и по често да се чува.
Правеше ми впечатление ,но не съм му обрънал някъкво особено внимание.Днес ми прещрака акъла и реших да го отворя за-да остановя от къде аджеба идва този звук защото си помислих ,че може да е нещ сериозно, знае ли човек.Отварям кутията слушам аз и го чувам ама не мога да остановя точно от къде идва и все пак имам някaкви съмнения към захранването което е на 3-4 месеца най много и е 500W.Причината да го заменя беше ,че старото се изпържи (ФОРТРОН) и уби и чисто новичкия ми 350ГБ western digital ,за което бях много ядосан ,но както и да е.И преди това са ми гармяли захранвания и се е получавало така ,та най на края стигнах до единственото решение ,че това може да е от контакта който ползвам ,защото не е занулен.Та занулих го аз след покупката на това последно захранване и до момента няма признаци нещо да не е наред освен въпросният тънък шум който ме притеснява.
Инъче машината си работи безотказно ,не съм забелязъл проблеми като забиване,бавно да работи или нещо от този сорт ,абе бачка си по 12 и повече часа на ден и няма проблем.Стойностите в евереста мисля ,че са нормални имам в предвид температури и тн. ,но просто познанията ми спират до тук ,а изтръпвам при мисълта да купувам хардове захранвания и тн. в тази криза ,защото не съм обърнал внимание на някакъв на пръв поглед малък проблем.
Ами това е от мен ,ще бъда истински благодарен ако някой старши ми даде акъл и мнение по въпроса ,и какво да направя за което БЛАГОДАРЯ предварително.
Боби Пловдив