Bobini
Dec 16 2009, 16:39 PM
Интересуваме има ли UTP кабел които да завършва с USB вход.Целта ми е да избегна да опъвам допълнителни кабели.Понеже скоро правих ремонт и си вградих UTP кабел за интернет, но открих че има покрай мен доста доставчици на интернет чрез wireless.Та мисълта ми е да си използвам вече сложения кабел които почва от прозореца и отива в компютъра които е на разстояние 4м. За това ми трябва да е с USB за да свържа WI FI-а.Ако някой е правил нещо подобно или има предложение моля да го сподели. Помагайте. Благодаря предварително

Дано да сте ме разбрали
BlackAdder
Dec 16 2009, 16:57 PM
Готов преходник няма, но може да си го запоиш сам.
Във UTP кабела са 8 жици, във USB-то - 4.
Избираш едната усукана двойка и запояваш там средните две кабелчета на USB-то, а на другите две - запояваш захранването (външните 2 кабелчета)
Не знам обаче дали няма да се появят смущения при 4 метра кабел.
Bobini
Dec 16 2009, 17:01 PM
аз намерих нещо подобно в интернет
http://www.instructables.com/id/SNH25E3FI3OANZU/ , но аз се чудя дали ще прави добра връзка ако може да стане как ще е интернета
а сега като се замислих за сигнала може ли примерно да купя USB с усивател
http://www.infostarbg.com/article-2080.html и да свържа него към UTP кабела. И ако объркам нещо по свързването, тоест да объракам жиците има ли опастост и какво може да ми се случи с машинката
Alabalcho
Dec 17 2009, 03:51 AM
Ако UTP кабела ти е направен вече с розетки (или куплунги), по-добре вземи един "прост" удължителен USB кабел (т.е. такъв на който единия край може да до мушнеш в другия), срежи го по средата и сложи там UTP куплунги (или розетки). Двете половинки на USB кабела ги закачаш на двата края на UTP кабела, и така получаваш "дълъг" USB (може би) кабел.
Но - на твое място, не бих разчитал на околните "доставчици" на безжичен Интернет. Най-вероятно става въпрос за някой който не си е защитил мрежата, и ти "ползваш" интернет от него, което при всички положения ще е ден до пладне.
Bobini
Dec 17 2009, 07:28 AM
Не е баш така по край мен има 3 заведения с WI FI и поне още толкова на частни лица и тези ги хванах с лаптопа на приятелката ми който си е старичак и хубава скорост подържа ше.Аз живя в центара дето се "вика на пъпа на центъра" и със хубав wi fi мисля че ще хвана още.Благодаря ще пробвам.