Help - Search - Members - Calendar
Full Version: UTP кабел с USB накрайник
TechBG.com Форуми > IT, Компютри, мултимедия, ... > Хардуер: Процесори, Дъна, Видео карти, GSM и т.н.
Bobini
Интересуваме има ли UTP кабел които да завършва с USB вход.Целта ми е да избегна да опъвам допълнителни кабели.Понеже скоро правих ремонт и си вградих UTP кабел за интернет, но открих че има покрай мен доста доставчици на интернет чрез wireless.Та мисълта ми е да си използвам вече сложения кабел които почва от прозореца и отива в компютъра които е на разстояние 4м. За това ми трябва да е с USB за да свържа WI FI-а.Ако някой е правил нещо подобно или има предложение моля да го сподели. Помагайте. Благодаря предварително hmm.gif Дано да сте ме разбрали biggrin.gif
BlackAdder
Готов преходник няма, но може да си го запоиш сам.
Във UTP кабела са 8 жици, във USB-то - 4.
Избираш едната усукана двойка и запояваш там средните две кабелчета на USB-то, а на другите две - запояваш захранването (външните 2 кабелчета)
Не знам обаче дали няма да се появят смущения при 4 метра кабел.
Bobini
аз намерих нещо подобно в интернет http://www.instructables.com/id/SNH25E3FI3OANZU/ , но аз се чудя дали ще прави добра връзка ако може да стане как ще е интернета

а сега като се замислих за сигнала може ли примерно да купя USB с усивател http://www.infostarbg.com/article-2080.html и да свържа него към UTP кабела. И ако объркам нещо по свързването, тоест да объракам жиците има ли опастост и какво може да ми се случи с машинката biggrin.gif
Alabalcho
Ако UTP кабела ти е направен вече с розетки (или куплунги), по-добре вземи един "прост" удължителен USB кабел (т.е. такъв на който единия край може да до мушнеш в другия), срежи го по средата и сложи там UTP куплунги (или розетки). Двете половинки на USB кабела ги закачаш на двата края на UTP кабела, и така получаваш "дълъг" USB (може би) кабел.

Но - на твое място, не бих разчитал на околните "доставчици" на безжичен Интернет. Най-вероятно става въпрос за някой който не си е защитил мрежата, и ти "ползваш" интернет от него, което при всички положения ще е ден до пладне.
Bobini
Не е баш така по край мен има 3 заведения с WI FI и поне още толкова на частни лица и тези ги хванах с лаптопа на приятелката ми който си е старичак и хубава скорост подържа ше.Аз живя в центара дето се "вика на пъпа на центъра" и със хубав wi fi мисля че ще хвана още.Благодаря ще пробвам.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.