Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Запитване
TechBG.com Форуми > IT, Компютри, мултимедия, ... > Хардуер: Процесори, Дъна, Видео карти, GSM и т.н.
remus1990
Здравейте искам да се консултирам кой от двата процесора е по добър АМД х2 6000+ или АМД Х2 240? Благодаря предварително!!!
nekrofila
От сайта на АМД:
1. 6000
Честота - 3.1 GHz
CMOS Technology - 65nm SOI
Кеш - 1MB
socket - AM2
Мощност - 89W

2. 240
Честота - 2.8 GHz
CMOS Technology - 45nm SOI
Кеш - 2MB
socket - AM3
Мощност - 65W

Единия е с по-голяма честота, но с по-малко кеш. Този 1Мб ми се вижда адски малко за съвременен процесор. Какво е кеш и за какво служи?
Другата важна разлика е в сокета. Ако дъното ти не е АМ3, втория няма да работи.
remus1990
Дъното е Гигабайт МА770 UD3 а преди видях в един сайт че АМД 6000+ работи на 3.0гх и е 125 вата а тука сте написали че е 89вата? Тези процесори варират до 110 лева мене такъв ми трябва само незнам кой от двата ? smile.gif
BrowseMan
QUOTE (remus1990 @ Dec 15 2009, 23:12 PM) *
Дъното е Гигабайт МА770 UD3 а преди видях в един сайт че АМД 6000+ работи на 3.0гх и е 125 вата а тука сте написали че е 89вата? Тези процесори варират до 110 лева мене такъв ми трябва само незнам кой от двата ? smile.gif

Ако си беше помогнал, поне малко сам, щеше да видиш, че nekrofila e дал линкове към съответните данни, и щеше да разбереш, че не си ги е измислил. Съвсем отделен въпрос е, че ти си гледал в друг сайт, друг процесор. Този път си помогни сам и отвори ТОЗИ линк. В него ще намериш информация, кои процесори се подържат от твоето дънно. Що се отнася до избора, то той се свежда до това, да избереш стар процесор с висока работна честота или по-нов с по-ниска работна честота. Този избор можеш само ти да го направиш.
remus1990
Имам Black Diamond 400w 6те можели да захрани Гигабайт гф 9600ГТ Silent Cell този 6000+ 2гб кингстон hyper X ddr2 800 и около 6 перки в кутията? Штот от преди 2 седмици насам захранването почна много да грее от горе на кутията ?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.