Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ortron Everest 80plus 700w
TechBG.com Форуми > IT, Компютри, мултимедия, ... > Хардуер: Процесори, Дъна, Видео карти, GSM и т.н.
sirius
Здравейте,

Имам запитване относно Fortron Everest 80plus 700w.
Взех го преди няколко дена след като старият ми чешки Ez Coll 550w си замина. Още от самото поставяне на фортрона забелязах, че е най-тихото захранване което съм чувал някога откъм охлаждането и дори в пиково натоварване не си дава зор, НО(както винаги има "НО") по време на работа постоянно се чува монотонен "нискочестотен" звук като от трансформатор. Звука е постоянен независимо от натоварването. Проверих волтажите в биоса и са в нормите. Та въпроса ми е ако някой има такова или подобно захранване на Фортрон дали се наблюдава същия феномен и дали е нормално.

nekrofila
Сигурен ли си, че е от захранването? Подобни звуци са обичайни и при видео картите.
Попринцип не е нещо страшно, моето е други и също "жужи". Нищо не ти пречи да пробваш да си използваш гаранцията.
sirius
Да, сигурен съм, че е от захранването. Звука не е силен, но при положение, че съм с 2x200мм вентилатора това е единственият звук който ти се набива в ухото от кутията. Пък и съм дал 200лв за него и ми е малко неприятно ако не е наред...

PS: Много захранвания са ми минали през ръцете с всякакви кахъри (даже едно ми се запали и пламъците се форсираха през вентилатора като реактивен двигател laugh.gif ). Но такова жужене мисля, че не съм чувал. Брата вчера ми вика: -Лампите на стълбището издават същият зук! smile.gif
nekrofila
Моето е Corsair HX620W, 260лв дадох. Купих го точно защото исках тишина. Жужи различно в зависимост какво се прави по компютъра. При idle се чува едва едва, някой хора не го чуват изобщо. Най-тъпото в случая е, че вентилатора дето трябва да шуми не шуми, а се чуват някакви дросели и т.н. laugh.gif

Както вече ти казах, пробвай си късмета с гаранцията, но бъди подготвен, че може да те отсвирят. Аз за моето все отлагам да го занеса, защото е с 5 години, а и не ми се стои един месец без компютър.
sirius
Аз се двуомих точно м/у твоя корсар и фортрона, но избрах фортрона заради по-ниската цена и по-дългата им практика в тази сфера. Сега четох из разни форуми, че било нормално явление при тихите модели да жужи. Така, че съм 99% сигурен, че ще ме отсфирят за гаранция. И като стана въпрос за гаранция от производителя я дават 5-6 години, а нашите БГ-та 2 години...shame on them!
nekrofila
Корсара си е с 5 години!
Освен това на практика захранването не е правено от тях, а от OEM производител (в момента не се сещам точно този модел кой го правеше). Корсар слагат само лепенките. tooth.gif

90% от конфигурациите са с толкова шумни вентилатори, че тези звуци потребителите изобщо не ги долавят.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.