Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Моля ще ми помогнете ли плз ?! :)
TechBG.com Форуми > IT, Компютри, мултимедия, ... > Хардуер: Процесори, Дъна, Видео карти, GSM и т.н.
UN1VERSAL
Здравейте !
Значи искам да попитам някой неща защото не съм много навътре в технологийте.. blush.gif

На това дъно освен AMD процесор може ли да се сложи друг ?

Дъно - ASUS A7V880 - s.A, VIA KT880 , 400,4xDDR400 Dual ch.,AGP 8x,Audio,Marvell Gigabit LAN,ATA133+SATA RAID,8X USB 2.0,ATX

И ако може да ми предложите добра видео карта smile.gif защото моята ми се вижда мн слаба..поне да е 512 или 1гб. защото моята мисля,че е 128 cry.gif cry.gif
И понеже много хора питат за какво ще използваш компютъра?
Тъй като имам по-малък брат ще се използва предимно за ИГРИ !

А, и още нещо току що разглеждах и намерих този процесор, но незнам дали става за дънната платка дето съм писал по горе.. Процесор Phenom II X4 955 (3.2GHz, 8MB, 125W, AM3)

Благодаря Предварително !! wink.gif
Alabalcho
Като погледнем "User Manual'-а на това дъно тук, в него пише:
CPU
Socket A for AMD Athlon<tm> XP processor
Supports AMD Thoroughbred/Barton core
(тарикатите са забранили Copy/Paste-to... thumbdown.gif)
Та, твойта платка е със цокъл "socket A" (462), която е за "старото" поколение процесори. Phenom-a който си посочил (не съм фен, и специалист по AMD) е на АМ3 цокъл. Така че, ако ще правиш 'upgrade" на процесора, трябва да търсиш такъв за "Socket A". И освен ако не намериш на старо за пет лева (грубо казано), упражнението надали си струва...

Edit: И като питаш въпрос, постарай се да го формулираш (поне част от него) в заглавието на темата.
nekrofila
Не си написъл какви са ти процесора и видео картата, как да ти препоръчаме по-добри? dunno.gif
Общо взето съм съгласен с Alabalcho, не си струва много много ъпгрейда, освен ако не е за жълти стотинки. Процесор нов няма откъде да вземеш. Видето ти трябва на AGP слот. В зависимост от модела нови са от 80 до към 160лв. Повечето ще се спъват от бавния процесор. Също така, това че картата е с 512Мб памет, не я прави автоматично по-бърза от тази с 256. На тези карти 512Мб са им предостатъчни, да не говорим за 1Гб.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.