Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Проблем с MTU на модем от БТК
TechBG.com Форуми > IT, Компютри, мултимедия, ... > Хардуер: Процесори, Дъна, Видео карти, GSM и т.н.
twista
Здравейте имам проблем с ниско MTU на модема от БТК модел COMTREND СТ-5367.Въпроса ми е от къде от менюто на модема да си наглася MTU да ми е по високо ,име и парола имам.Ако има някой запознат с модела да сподели.Благодаря ви.
naskop
Какво ти е MTU-то и как разбра че е ниско?
emos
А това wiki известно ли ти е:
...point to point connection established has an MTU lower than that of standard Ethernet (typically 1492...

Отделно - защо си мислиш, че ако ти успееш да цъкнеш MTU-то на 9000, то DSLAM-a няма да си каже думата? Че и комутатора след него, да не говоря за BRAS-a и другите рутери насетне...

NB: Не случайно модемите са защитени с парола. Това, че маса шушлеци от бтк ги изпяват по форумите е отделен въпрос. Идеята е модемите да не се ръчкат, за да не стават излишни проблеми. Например (щом имаш хабер от MTU, то сигурно ще вденеш абсурда на следните 2 примера):
- root е зададено като username за PPPoE сесията! punch.gif
- при модем, чиито фърмуеър по подразбиране дава LAN IP 192.168.1.1/30, любознателният ламер слага чавка на Configure secondary IP address and subnet mask, че и нахаква 192.168.1.2/30!!! Черешката е, че после реве на adsl helpdesk-a, защото нямал нет! shocking.gif

Та съветът ми е да си прегледаш нещата при теб и да си фрагментираш ти пакетите с MTU < 1492, щом има някаква грижа...
emos
@ naskop
Директно след модема има устройство което му иска по-високо MTU

@ twista
Отговарям ти, както и в hardwarebg.com:
Щом MTU=1492 не те устройва - или слагаш междинен рутер, или услугата не е за твоя случай...
twista
Значи модема е с 4 lan изхода,включвам в тях един Xbox360 и при опит да се кънектне ми пищи че иска MTU минимум 1364 ,следователно от БТК ми казаха че ми 1492 което си е супер странно.Другото странно нещо е че със стария модем zxdsl 831 нямаше проблем така че съмнението за проблем със xbox-а отпада,също така доста хора има на БТК и си ползват нета на Box-вете.Така че явно БТК са бая смотани както и модемите им и явно трябва да се ориентирам към друг доставчик
emos
Колко приказки, вместо директно да ти се отговори...
Вече е ясно, че проблемът не е в ХВох-а. Заяви си повреда на 0800100 и им обясни какъв е проблемът - че след смяна на модем ZTE ZXDSL 831 вече ХВох-ът не работи, без да са пипани настройките му. Поискай: или да ти представят модем ZTE 831, или да се пробва на място у вас с някой от сега предоставяните Pirelli или да извадят от нейде Huawei SmartZX MT882 или ZTE ZXDSL 531B Wi-Fi
twista
Благодаря ви на всички. beer.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.