Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Настолен Компютър на части..!
TechBG.com Форуми > IT, Компютри, мултимедия, ... > Хардуер: Процесори, Дъна, Видео карти, GSM и т.н.
UN1VERSAL
Здравейте !
Решил съм да си купя компютър на части само дето не разбирам каква дънна платка и какъв процесор да си купя някой ако има предложения моля да ми даде параметри или просто линк от някой сайт ако може да се поръча!
Благодаря предварително !

Бтв исках да питам трябва ли като се купи някоя дънна платка да се копуват хард диск,видеокарта,звукова карта и т.н. специално за платката или на всяка дънна платка стават всички компоненти..
BlackAdder
Доколкото виждам, не си много вещ в компютърните дела, така че каква е идеята да се опитваш сам да си го сглобиш?
arris
QUOTE (UN1VERSAL @ Oct 28 2009, 14:27 PM) *
Бтв исках да питам трябва ли като се купи някоя дънна платка да се копуват хард диск,видеокарта,звукова карта и т.н. специално за платката или на всяка дънна платка стават всички компоненти..

Не става всичко за всяко в никакъв случай.

Аз мисля че не искаш да си го сглобяваш сам а само да си избереш частите от него което е добре.

Нещо важно което не си ни казал е пари които си отделил без монитора и дреболиите като мишка и клавиатура и има ли нещо в като части което искаш да ползваш. И най важното за какво ще ползваш тенекето игри, програми, интернет, текстообработка или нещо друго.
UN1VERSAL
Ами пари пари.. кам 1000/1200лв. най-много и ще го ползвам предимно програми интернет и игри wink.gif
UN1VERSAL
Плз предложете ми дънна платка на която ще стане този процесор
Процесор Phenom II X4 955 (3.2GHz, 8MB, 125W, AM3)
Моля ви отговорете спешно е !
Благодаря предварително !! blush.gif blush.gif
Alabalcho
От кой да е уважаващ себе си онлайн магазин (напр. този) си харесваш дънна платка, която да поддържа твоя процесор, и да има останалите ти "благинки". После тръгваш по софийските / пловдивски / варненски / горнонанадолнище магазини с този списък, и питаш - имате ли го това, колко струва, с каква гаранция е, ако процесора ми (паметта ми) не стане, може ли да го върна / заменя.

Друг вариант: напр. от "любимия" Мост компютърс (още ли са такива **** както едно време?) гледаш дънни платки с "АМ3" във тях
ASROCK M3A790GXH/128M /AM3 145.31 174.50 155.88 187.00
GB MA770T-UD3P /AMD770/AM3 118.23 142.00 126.16 151.50
ASUS M4A785T-M/AMD785G/AM3 110.31 132.50 110.31 132.50
и т.н. После отиваш на сайта на Asrock / GigaByte / Asus etc, и четеш какво пише ама точно за тая платка - какво процесори поддържа, колко слота за памет има, има ли SLI, неща от сорта дето биха те интересували.

И трети вариант: Отиваш в магазина, и си купуваш готов компютър, и не се занимаваш с глупости.
UN1VERSAL
QUOTE (Alabalcho @ Nov 18 2009, 02:54 AM) *
От кой да е уважаващ себе си онлайн магазин (напр. този) си харесваш дънна платка, която да поддържа твоя процесор, и да има останалите ти "благинки". После тръгваш по софийските / пловдивски / варненски / горнонанадолнище магазини с този списък, и питаш - имате ли го това, колко струва, с каква гаранция е, ако процесора ми (паметта ми) не стане, може ли да го върна / заменя.

Друг вариант: напр. от "любимия" Мост компютърс (още ли са такива **** както едно време?) гледаш дънни платки с "АМ3" във тях
ASROCK M3A790GXH/128M /AM3 145.31 174.50 155.88 187.00
GB MA770T-UD3P /AMD770/AM3 118.23 142.00 126.16 151.50
ASUS M4A785T-M/AMD785G/AM3 110.31 132.50 110.31 132.50
и т.н. После отиваш на сайта на Asrock / GigaByte / Asus etc, и четеш какво пише ама точно за тая платка - какво процесори поддържа, колко слота за памет има, има ли SLI, неща от сорта дето биха те интересували.

И трети вариант: Отиваш в магазина, и си купуваш готов компютър, и не се занимаваш с глупости.

Ами аз всичко ще си го копувам от мултирама направо мисля,че ще мога да си ги избера и да се договоря на място да ми го сглоби техник и за това искам да знам какво точно да търся..
С една дума искам да си отделя парите който ще са ми нужни за компонентите.. и за това съм дал параметрите на процесора и питам каква дънна платка да търся за него да видя дали я има в мултирама и колко пари е smile.gif
Ето сайта на мултирама разгледаи ако ти остане време там има дънни платки щото като гледам ти повече се сещаш,а аз си нямам на представа какво търся с една дума нз какво да гледам за платката ако намериш някоя там дай ми линк..
http://multirama.bg/category/4770/danni-platki.html
Мерси !
emos
Ами там има 2 платки с АМ3 сокет:
GIGABYTE MA790XT-UD4P - 219лв и
ASUS CROSSHAIR III FORMULA - 335лв
Може и ASUS M3N78 PRO, трябва да е ревизия след 1.01G и с BIOS равен или след 1102 - цък
И GIGABYTE MA770-UD3 би трябвало да подържа този процесор, но от сайта й не ми е много ясно какво е това F9A
А пък най-евтината BIOSTAR MCP6PB M2+ изобщо не поддържа този процесор - цък

ASUS CROSSHAIR III FORMULA е супер избор, но за съответната цена... Я виж само каква красота:

Балансиран избор е GIGABYTE MA790XT-UD4P! smile.gif
А платките сокет АМ2+ трябва да ги избираш по ревизия, както и да им флашваш BIOS-а...
Alabalcho
QUOTE (emos @ Nov 19 2009, 00:16 AM) *
ASUS CROSSHAIR III FORMULA е супер избор....

Амче тя совалката излетя вече... w00t.gif
Наистина изглежда "красиво"...
UN1VERSAL
начи се спирам на ASUS CROSSHAIR III FORMULA ама сигурно ли е,че поддържа този процесор ?
emos
Phenom IIX4 955 (HDX955FBK4DGI), 3.2GHz,125W,rev.C2,SocketAM3,Quad-Core се поддържа от всички (ALL) хардуерни ревизии на платката, като BIOS-а й трябва да е поне версия 0601. Сигурно засега е само това, което е написано от Асус. Нямам такава платка и такъв процесор, за да ти кажа на 100%. Но пък отдавна имам платки на Asus и им вярвам!
Alabalcho
СНощи бях написал половин страница препоръки на тая тема, и Submit-а фейлна, и ... го от....х censored.gif

Но с две изречения
- каквото и да купуваш, купи основните неща (дъно, процесор, памет) от едно място, след като е сигурно че вървят.
- колкото пари дадеш за дънна платка, толкова дай за процесор, и още толкова за видеокарта, за да има смисъл от упражнението. Иначе ще получиш я Ферари с двигател от сенокосачка, я обратното smile.gif
UN1VERSAL
Значи избрал съм си това

Процесор - Процесор Phenom II X4 955 (3.2GHz, 8MB, 125W, AM3)
Дънна Платка - АSUS CROSSHAIR III FORMULA
Хард Диск - SAMSUNG 1TB SATA II F2 32MB
Рам Памет - DIMM DDR3 KINGSTON 2GB 1333MHZ
Видео Карта - GIGABYTE 9500GT 1GB GDDR2 PCI-E

Само дето незнам дали всичко става за дънната платка blush.gif blush.gif
Ако става само кажете и веднага ги копувам smile.gif
И ето една кутия съм си избрал - YESICO, 8989, no PSU линк - http://www.infostarbg.com/article-236.html

Благодаря предварително ! laugh.gif
nekrofila
Надявам се си забелязал, че кутията е без захранване.

Извинявам се ако наливам масло в огъня laugh.gif , ама censored.gif и наточеното дъно дето ще вземеш. Не вярвам да му позлваш и половината функционалност. В същото време видео картата е пълно дърво. Ако съм на твое място бих си взел по-евтино дъно, остатъка от парите ще инвестирам в повече памет и/или по-добра видео карта.
arris
QUOTE (UN1VERSAL @ Nov 20 2009, 15:33 PM) *
Значи избрал съм си това

Процесор - Процесор Phenom II X4 955 (3.2GHz, 8MB, 125W, AM3)
Дънна Платка - АSUS CROSSHAIR III FORMULA
Хард Диск - SAMSUNG 1TB SATA II F2 32MB
Рам Памет - DIMM DDR3 KINGSTON 2GB 1333MHZ
Видео Карта - GIGABYTE 9500GT 1GB GDDR2 PCI-E

Само дето незнам дали всичко става за дънната платка blush.gif blush.gif
Ако става само кажете и веднага ги копувам smile.gif
И ето една кутия съм си избрал - YESICO, 8989, no PSU линк - http://www.infostarbg.com/article-236.html

Благодаря предварително ! laugh.gif

Виж тук някой пояснения за дъната на GB http://www.gigabyte.com.tw/FileList/WebPag..._amd-models.htm

Както казват другите тая видеократа е по слаба от тази вградената дето е в новите чипсети 785 ако си вземеш такова дъно и махнеш 9500 картат ще спестиш около 250 лева и ще имаш същата производителност. Ако ще вземаш карта гледай да е нещо на Ati 57xx 58xx които са с Dx11 ( имат и други екстри като работа с повече от 1 монитор които можеш да си купиш с спестени пари и да си играеш на 2 ). Ако не ти тряба Dx11 нещо на Nvidia GTX 240 до 290.
Хард дискта ако ще е самсунг вземи новите F3 хем по евтин хем по бърз. ( аз такъв си харесах да си вземам )

Захранване нещо около 400 - 500 W би трябвало да ти върши работа зависи какво видео ще вземеш те са лакомийки.
naskop
Хайде и аз да се изцепя след толкова много препоръки. Според мен много любители пренебрегват охладителя на процесора, купуват някой евтинджос, и после реват по форумите - компютъра ми забива и т.н. Купи си нещо масивно за предпочитане от мед със хубав вентилатор, за да имаш адекватно охлаждане.
emos
QUOTE (naskop @ Nov 21 2009, 00:06 AM) *
Хайде и аз да се изцепя след толкова много препоръки....Купи си нещо масивно за предпочитане от мед със хубав вентилатор, за да имаш адекватно охлаждане.
Е, хубава работа, досега само изцепки ли имаше...?
Ама като си рекъл, пък и нали с чужда пита помен лесно се прави, то предлагам ето този върл охладител - колкото огромен, толкова и тих, че и наистина охлажда: Scythe Orochi:

nekrofila
Като ще е гарга, да е рошава. devil.gif
Noctua NH-D14 Очаквана цена ~ 160лв. whistle.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.