SaViCh
Feb 6 2003, 09:46 AM
Prochetoh predniat post i ne mi se prodaljavashe veche zavarshenata tema. Ne sam se zanimaval nikoga s overclock no estestvenno imam jelanie.
Razpolagam s
duno Elitegroup K7S5A
cpu Duron 800Mhz
vga GF2 MX400 64Mb
ram 256MB DDR PC2100/266MHZ (e nadali s tozi procesor i polzvam vazmojnostite)
Kak realno da si clock-na kartata. Kakvo riskuvam ili saotvetno pechelia. Ne moga da kaja na kolko Mhz raboti cpu na kartata i pametta. Ako ima kak da go razbera ............. ??????
Metanoia
Feb 6 2003, 11:36 AM
Ами да ти кажа на тази карта точно такъв процесор й отива. Не би било зле и него да го понапънеш малко, но по-добре започни с картата, че става по-лесно, пък и дъното не става за овърклок.
Теглиш си Riva Tunner от НЕТа, инсталираш я и има две мигащи бутончета като я стартираш. Цъкваш на долното и избираш нарисуваната карта на едната картинка. От там ти се появява прозорец с два слайдера, които не са активни. Трябва да отбележиш един Check Box отгоре, а като те пита дали да рестартираш рестартирай за всеки случай. След рестарта отиваш пак на същото място и започваш малко по малко да увеличаваш честотата на паметта и на ядрото. Вдигаш с 2-3 МХц и почваш тестове. Ако не забие - вдигаш пак. Наблегни повече на повишаването на паметта.
При първата честота, при която изгърми някой тест установяваш, че й е дошло много. Връщаш на предната стойност и си свиркаш. Риск - 0,1 %. Печалба - от 2500 на 3500 точки в 3D Mark ми се вдигна на мен без разни tweak-ове и т.н. Мисля, че си струва. Само не прекалявай - като видиш, че прави грешки картата, дава дефекти в картината и т.н. не я мъчи да я вдигаш много нагоре. И не повишавай с повече от 2-3 МХц наведнъж. Не че нещо ще й стане, но все пак...